Za nabídku práce byl muž ochoten ovlivňovat volby

31.12.2014 13:00

Policie obvinila šestačtyřicetiletého muže z Nejdku z maření průběhu voleb a referenda. Za nabídku zaměstnání chtěl údajně v říjnu při komunálních volbách po čtyřiadvacetiletém muži, aby volil konkrétního kandidáta, informovala dnes ČTK krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Za nabídku práce byl muž ochoten ovlivňovat volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

"Muž 10. října v úmyslu ovlivnit výsledek voleb do zastupitelstva města Nejdek ve prospěch jednoho kandidáta nabídl 24letému muži, že mu sežene zaměstnání, pokud ve volbách bude volit určitého člověka. Oslovený muž o této nabídce vyrozuměl také svou přítelkyni," uvedla mluvčí.

Obviněný muž pak oběma zajistil přepravu vozidlem k volební místnosti a instruoval je, jak mají hlasovat. Za to mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V Nejdku letos v komunálních volbách vyhrálo hnutí ANO před Hnutím za harmonický rozvoj obcí a měst a Stranou svobodných občanů. Sdružení nestraníků bývalého starosty Vladimíra Bendy získalo jen jeden mandát v 15členném zastupitelstvu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Něco se chystá.“ Ukrajina nemá lidi, Rusové žhaví dráty, v USA sváteční volno, varuje analytik

7:55 „Něco se chystá.“ Ukrajina nemá lidi, Rusové žhaví dráty, v USA sváteční volno, varuje analytik

Ukrajina tlačí na to, aby mohla západní zbraně typu Storm Shadow nebo ATACMS používat i na ruské úze…