Za pár týdnů spustí metro do Motola. Jak to změní dopravu, se zatím neví

04.01.2015 11:02

Praha zatím nezveřejnila plány na změny v městské hromadné dopravě, které chystá po otevření nových stanic metra A do Motola. Úpravy jízdních řádů přitom měla schvalovat už na podzim loňského roku. Radní pro dopravu Petr Dolínek v dotazech na webu magistrátu uvedl, že se kvůli tomu v lednu sejde se zástupci dotčených městských částí. Cestující se podle něj o změnách tras autobusů dozví včas. Metro do Motola se má rozjet letos v dubnu.

Za pár týdnů spustí metro do Motola. Jak to změní dopravu, se zatím neví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cestující v metru

Změny jízdních řádů chystá městská organizace Ropid. Její šéf Pavel Procházka v polovině loňského roku řekl, že se od letošního jara na trase metra A zkrátí intervaly. Ve špičce budou všechny vlaky jezdit mezi stanicemi Veleslavín a Skalka, do Motola by jela z Veleslavína pouze každá druhá souprava. Zároveň budou všechny autobusy, které jezdí po Evropské třídě, končit u stanice metra Veleslavín. Další podrobnosti od té doby Ropid nezveřejnil. 

Řadu měsíců se proto diskutuje o tom, se kterými autobusovými linkami se budou muset cestující od jara rozloučit. Radní Dolínek chystá na leden schůzku s radnicemi. "Následně proběhne kolo připomínek a po jejich zapracování a finálním projednání bude s úpravami seznámena v dostatečném předstihu i cestující veřejnost," informoval. 

Nově budovaný úsek metra A je dlouhý asi šest kilometrů a na trase jsou čtyři stanice - Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol. Stavba začala v roce 2009 a vyjde zhruba na 20 miliard korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…