Za problémy v ostravské ČSSD mohou špatné vztahy, myslí si Sobotka

31.08.2013 10:08

Kandidátka ČSSD pro předčasné volby v Moravskoslezském kraji se měnit nebude. Po jednání v Dolní Moravici na Bruntálsku to v sobotu ČTK řekl předseda strany Bohuslav Sobotka. Kandidátku soudně napadli tři sociální demokraté z Ostravy, mezi nimi i primátor města Petr Kajnar, který se na ni vůbec nedostal. Podle Sobotky za problémy stojí špatné mezilidské vztahy, ne porušení demokratických principů.

Za problémy v ostravské ČSSD mohou špatné vztahy, myslí si Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci

„Já osobně bych kandidátku sestavil jinak. To je ale nyní zbytečné řešit. Kandidátka je již schválena a vedení ČSSD do ní nemůže zasahovat a doplňovat některá jména," uvedl Sobotka.

Ostravská ČSSD projevila nedostatek empatie při sestavování kandidátky

Chyby předseda strany vidí na straně ostravské ČSSD, která podle něj projevila při sestavování kandidátky nedostatek empatie. "Petru Kajnarovi mám za zlé, že o problémech neinformoval vedení strany včas, tedy v době, kdy se dalo ještě jednáním dosáhnout změny," uvedl Sobotka.

Šéf ČSSD se v pátek večer sešel s oběma stranami sporu v Dolní Moravici na Bruntálsku, kde se v sobotu koná stranický krajský volejbalový turnaj. Po jednání se podle svých slov nedomnívá, že by byly porušeny demokratické principy stanované pro sestavování kandidátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…