Za vaše prachy se chlubíme dobrem. Piráti nadávají Babišovi, sami dvakrát neodolali

16.09.2021 9:45 | Ze sítí

Včera se demokratická opozice tvrdě pustila do Andreje Babiše za brožurku VZP pro prevenci rakoviny. V ní je Andrej Babiš vyobrazen. Babiš tak prý používá veřejné zdroje na svou vlastní propagaci. Premiér reagoval, že pokud to opozici tak vadí, brožurka bude zaslána až po volbách. Není to ovšem zdaleka poprvé, kdy svou tvář politik připojil k použitým veřejným penězům. Logo Pirátů a Starostů se vyskytlo například u pomoci pro zasažené tornádem. Spolu se jménem a obrazem starosty STANu Jana Kuchaře.

Za vaše prachy se chlubíme dobrem. Piráti nadávají Babišovi, sami dvakrát neodolali
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pomoc pro oběti tornáda v kampani Pirátů a STANu

Včera se Andrej Babiš stal terčem kritiky za to, že jeho podobizna je umístěna v brožurce VZP o prevenci rakoviny. Kritika přicházela zejména ze stran tzv. demokratické opozice. Např. šéf Pirátů Ivan Bartoš prohlásil: „Zabráníme Babišovi zneužívat veřejné peníze. Ve věci propagační kampaně ANO skrz Všeobecnou zdravotní pojišťovnu se obrátíme na soud. Budeme chtít, ať vydá předběžné opatření, které zakáže VZP distribuovat propagační brožuru premiéra Babiše.“

Andrej Babiš už na osočení, že si dělá přes veřejné zdroje kampaň reagoval. „Pokud se opozice tak strašně bojí jedné mojí fotky na konci brožury, kterou jsem vymyslel a zorganizoval a ve které je hlavně 19 špičkových odborníků na rakovinu, vydáme ji po volbách. Nemám s tím problém,“ uvedl a ironicky poděkoval opozici: „Děkuju jim za propagaci, je to pro mě strašně důležité téma a jsem rád, že se teď o prevenci díky strachu a antibabišismu opozice dozví ještě více Čechů.“

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí
Ovšem použití veřejných zdrojů v rámci kampaně není něco nového. Jak známo, na konci června zasáhlo Českou republiku ničivé tornádo, které několik obcí prakticky srovnalo se zemí. Pomoc pro zasažené obce a občany pak dosahovala rekordních mezí.

Někteří pak tuto pomoc z veřejných peněz použili ve své předvolební kampani, jako například starosta Františkových Lázní a lídr kandidátky Pirátů a STAN v Karlovarském kraji, Jan Kuchař. Který se pochlubil, že zastupitelstvo Františkových Lázní poslalo na pomoc zasaženým 250 000 korun. A to na plakátu s logem Pirátů a Starostů a se svým jménem.

A v srpnu Jan Kuchař připojil své jméno a obličej pod zprávu, že pro maminky s dětmi z postižených oblastí budou organizovat týdenní pobyty, aby si odpočinuly. Opět s logem Pirátů a Starostů.

Již tehdy se objevily námitky, že se jedná o předvolební agitaci, které Jan Kuchař vehementně popíral. „Kecy. Já jsem starosta a starám se o město. A jo, samozřejmě, kandiduju ve volbách do Parlamentu. A co? Myslíte si, že jsem přesvědčil celé zastupitelstvo k tomuhle kroku, abych o tom mohl napsat na Facebook?

Sorryjako. Kvůli tomu to fakt neděláme, nejsme Andrej, stavitel potěmkinových vesnic. My – jako malé město – jsme se rozhodli pomoci pár konkrétním lidem z Moravy a taky jsme to udělali,“ obhajoval své kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…