Žádáme představitele státu, aby nestrašili lidi, vyzvala kvůli uprchlíkům jedna z církví

03.07.2015 13:55

Českobratrská církev evangelická vydala prohlášení k tématu uprchlictví. Podle něj je vinou pasivních politiků, že se u nás daří populistům a prý je zapotřebí hledat cestu, jak uprchlíkům pomoci.

Žádáme představitele státu, aby nestrašili lidi, vyzvala kvůli uprchlíkům jedna z církví
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Uprchlíci na řeckém ostrově Kos

„Patříme k lidem, kteří věří v Boha, pokoušejí se následovat Krista Ježíše. Považujeme úctu k člověku, solidaritu a pomoc bližnímu za podstatné hodnoty života i soužití mezi lidmi. Do okruhu víry v Boha patří také pomoc lidem prchajícím před násilím a válkou, kteří v současné době přicházejí do Evropy,“ stojí v prohlášení církve.

Podle ní naši politici prokázali v tomto problému minimální odvahu, a tak prý není divu, že nedokáží čelit populistům, kteří mezi lidmi údajně podněcují masovou paniku a vnášejí do společnosti nesnášenlivost a nacionalismus. „Výsledkem je i to, že již téměř 60 % obyvatel ČR odmítá uprchlíky přijmout,“ popisuje Českobratrská církev následky údajné pasivní politické snahy.

  • Celé prohlášení Českobratské církve evangelické si můžete přečíst ZDE

České republice podle evangelíků chybí politické morální autority, které by dokázaly lidem říct, že je zapotřebí uprchlíkům pomáhat. „To je to první, z čeho je třeba vycházet a co jako křesťané považujeme za podstatné. Když se někdo dostane do těžkostí, je potřebné hledat cesty, jak mu pomoci,“ píše Českobratrská církev s tím, že bychom neměli v první řadě vymýšlet, jak se takovým lidem vyhnout, nepřijmout je a dokonce je vyhnat pryč.

„Žádáme proto představitele státu, aby tímto směrem urychleně jednali, a nestrašili lidi,“ píše se v závěru prohlášení s tím, že prý jsou členi Českobratrské církve ochotni pomoci v začlenění všech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…