Žádné daně nevyšovat nebudeme, nestrašte lidi! Babiš se po jednání vlády rozpálil před novináři

04.02.2019 19:18

Ministři Babišovy vlády a sám premiér Andrej Babiš (ANO) předstoupili před novináře po pravidelném zasedání vlády. „Nestrašte lidi,“ nabádal Babiš média.

Žádné daně nevyšovat nebudeme, nestrašte lidi! Babiš se po jednání vlády rozpálil před novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Dnes schválila vláda inovační strategiii České republiky na roky 2019–2030, kterou jsem předložil,“ začal premiér Babiš ohledně dokumentu, jenž se dotýká vědy a výzkumu. „Na vzniku materiálu se podílelo více než 30 osobností,“ vyjmenoval následně Babiš. „Je to důležité, je to strategické, je to perspektiva,“ dodal. 

„Dnes jsem jednal s panem ministrem zemědělství ohledně problematiky velkochovu a chování se psy, takzvané množírny,“ sdělil také Babiš ke své aktivitě. „Domluvili jsme se, že využijeme návrh veterinárního zákona, v rámci něhož bychom zákon upravili a definovali množírny,“ dodal, hovoříce i o registru zvířat. Zároveň však doplnil, že nechce, aby došlo k zátěži mezi občany. „Ale tuto šedou zónu chceme řešit,“ sdělil. 

Následně se rozhovořil ministr dopravy Ťok. „Vláda schválila novelu, která umožňuje zavedení elektronických dálničních známek. Tato novela zvyšuje i počet možných výjimek, které mohou být pro ekologická vozidla,“ seznámil se změnami Ťok. „Do roku 2021 nepočítáme s tím, že by se cena dálniční známky navýšila,“ dodal.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) hovořil o zabezpečení letecké záchranné služby po roce 2020. „Věřím, že se nám podaří vytendrovat kvalitní uchazeče,“ poznamenal Vojtěch, jehož se svou gescí následovala ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO). 

Babiš pak potvrdil, že vláda podpořila venezuelského prezidenta Guaidóa, jenž by měl podle jeho slov zemi dovést k nadcházejícím volbám. Následně se rovněž zastal ministra zemědělství Miroslava Tomana, který podle něj řešil dobře situaci s problémovým masem. „Pan ministr byl akční a řešil to aktivně,“ podotkl Babiš. 

Závěrem se pak nevyjádřil k dotazu novinářky ze Seznam Zpráv, jež se ho zeptala na rozhodnutí úřadu v Černošicích ohledně jeho střetu zájmů. „Nemám k tomu co říct, řeší to právníci,“ podotkl Babiš, jenž se vyjádřil i k daním. „Žádné daně nebudeme navyšovat,“ rozčílil se. „Uvažujeme o tom, že bychom se vrátili k daním z hazardu a z tvrdého alkoholu. Je to jen reflexe, ale vy jste si to zkrátili a strašíte lidi, že navyšujeme daně, ale nenavyšujeme,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…