Žádné pardony. Šéf Generálního finančního ředitelství promluvil o EET

15.11.2016 19:00

Generální ředitel Generálního finančního ředitelství Martin Janeček v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls prozradil, jak to bude s elektronickou evidencí tržeb. Hned v úvodu dal najevo, že podnikatelé nemohou počítat s tím, že by s nimi stát jednal v rukavičkách.

Žádné pardony. Šéf Generálního finančního ředitelství promluvil o EET
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Pokud někdo nebude plnit tuto povinnost, tak samozřejmě hrozí sankce,“ prohlásil host hned na úvod, aby bylo zřejmé, že se nebude jednat v rukavičkách s lidmi, kteří si neplní své povinnosti, ačkoli by si je plnit měli.

Horské chaty, kde internet zkrátka není, dostanou možnost sejít jednou za pět dní do míst, odkud už bude možné se státem přes internet komunikovat. Zákon počítá i s tím, že někdo přístup k internetu má, ale potýká se s dočasným výpadkem. Počítá se s tím, že až 48 hodin se mohou údaje zadávat jen do pokladny a pak je odeslat najednou, až zase bude internet fungovat. Podnikatel se může podívat na stránky ministerstva financí a zkontrolovat si, zda se všechny údaje z pokladny odeslaly tak, jak měly.

Systém EET bude těžké obejít, ale samozřejmě prý nelze předpokládat, že letadlo v deseti kilometrech nad zemí dokáže odeslat údaje do elektronické evidence tržeb, pokud si cestující koupí na palubě něco dobrého. S notnou dávkou nadsázky tak lze říci, pokud se chcete vyhnout povinnostem spojeným s EET, zařiďte si restauraci v letadle a prožijte ve vzduchu maximální množství času.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…