Zádnušní mše za Schwarzenberga bez Klause. Kvůli covidu

05.12.2023 15:54 | Monitoring

Václav Klaus v důsledku onemocnění covid-19 skončil hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici. Kvůli tomu se nezúčastní zádušní mše za Karla Schwarzenberga, která se má konat tuto sobotu.

Zádnušní mše za Schwarzenberga bez Klause. Kvůli covidu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus byl kvůli následkům těžkého covidu-19 několik dní hospitalizován na infekční klinice Ústřední vojenské nemocnice. Kvůli nemoci se nezúčastní zádušní mše za Karla Schwarzenberga, která se má konat 9. prosince v pražské katedrále svatého Víta.

„Pan prezident Klaus rodině zesnulého Karla Schwarzenberga zaslal svoji osobní kondolenci. Sobotní zádušní mše se nezúčastní, protože se stále ještě zotavuje z covidu, se kterým byl v posledních dnech léčen na infekční klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice,“ sdělil Petr Pacinka pro server iDNES.cz.

Klaus covid-19 prodělal již v minulosti v průběhu pandemie. Pozitivně testovaný byl v únoru 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podle mne se Klausovi nechce jít tomu odrodilému renegátovi na pohřeb,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 05.12.2023 18:30:21
a sekl se marod. Poslouchat KOMUNISTICKÉHO!!!! rozvědčíka Pávka a poťapaného premiéra, který zničil "Klausovu" ODS, to musí být nad jeho síly. Ti dva, lkající falešně nad prázdnou bednou o nehynoucí zásluze kdysi MZ Šváce, člověka, který by měl být v base za překročení pravomocí nebo aspoň politicky zničen, protože uznal Kosovo bez souhlasu Parlamentu ČR, to by nevymyslel ani Havel. Bolševik a blb se sešli nad rakví renegáta, který si dělal v zahraniční politice co chtěl a jen koukal, kde Českou republiku pumpnout. Nádhera!

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…