Zahradil z ODS: Schwarzenberg premiér, to snad ne. Kdopak to zbaští tentokrát?

22.08.2013 10:34

Předseda strany TOP 09 Karel Schwarzenberg by se coby volební lídr mohl po předčasných volbách stát premiérem. Už dříve toto přání vyslovil první místopředseda TOPky Miroslav Kalousek. Europoslanec za ODS Jan Zahradil se tomu jen směje. "Karel prezidentem, to bylo ještě uvěřitelné. Ovšem Karel premiérem, to už je jenom jeden velký fake," napsal na svůj Facebook.

Zahradil z ODS: Schwarzenberg premiér, to snad ne. Kdopak to zbaští tentokrát?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil na konferenci Vize 2020

Jan Zahradil kritizuje šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga i jeho stranu poměrně často. Už zamýšlenou kampaň TOPky, která se chce zaměřit na boj proti ohrožení demokracie Milošem Zemanem, označil v rozhovoru pro server iDnes.cz za pohádku pro dospělé. "Dle mého názoru po těchto výrocích Miroslava Kalouska a Petra Gazdíka můžeme směle říci, že jednotkou politického kýče se stává strana TOP 09," řekl třeba politik.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přímo Schwarzenbergovi zase loni vyčítal, že jako ministr zahraničí nevykonává svou funkci dobře. "Já bych byl nejraději, kdyby pan Karel Schwarzenberg nebyl ministrem vůbec. Tu funkci nedělá dobře. Nemám na mysli politické názory, ale způsob řízení úřadu. Už je to asi nad jeho síly," prohlásil Zahradil v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Prezident možná. Ale premiér sotva

A nyní je Karel Schwarzenberg coby volební lídr kandidátem TOP 09 na premiéra. V této pozici by ho rád viděl exministr financí Kalousek. Ten po neúspěšné prezidentské kampani knížete uvedl, že by mohl být alespoň ministerským předsedou.

"Nemáme-li Karla Schwarzenberga prezidentem, můžeme mít Karla Schwarzenberga premiérem," prohlásil v Otázkách Václava Moravce Kalousek.

Tomu se ale europoslanec Zahradil vysmívá na svém facebookovém profilu. "Karel prezidentem, to bylo ještě uvěřitelné. Ovšem Karel premiérem, to už je jenom jeden velký fake. Což vědí zejména ti, kdož s tím nápadem přišli. Kdo to zbaští tentokrát?" napsal na sociální síť. Anglické slovo "fake" je hovorově používáno pro označení něčeho, co je falešné, podvržené a podvodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…