Zahradní traktůrku Paroubku, jseš zoufalej. To je odpověď na trestní oznámení

09.02.2012 14:37

VÍME PRVNÍ Bývalý premiér České republiky a současný poslanec NS-LEV21 Jiří Paroubek podal trestní oznámení za pomluvu na chomutovského podnikatele Romana Housku, který jej v polovině ledna označil za spolustrůjce útoku na hejtmanku Ústeckého kraje Janu Vaňhovou.

Zahradní traktůrku Paroubku, jseš zoufalej. To je odpověď na trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Neznámý pachatel tehdy založil falešné internetové stránky s gay porno tematikou vedené pod jménem Jany Vaňhové. Přítel hejtmanky Roman Houska se k útoku exkluzivně pro ParlamentníListy.cz vyjádřil.

"Máme indicie, které vedou do Paroubkovsko-Bendovsko-Dimunovské dílny. Pan Paroubek měl podobnou taktiku na očerňování v době, kdy byl ještě předsedou ČSSD. On se navíc netají tím, že by chtěl být ústeckým hejtmanem a chomutovským starostou. Z velkého pražského buldozeru jsme tady v Ústí udělali malej traktůrek. Severní vítr je krutý,“ uzavřel prohlášení pro ParlamentníListy.cz Houska.

Absence omluvy vedla k trestnímu oznámení

Jíří Paroubek se Houskovým obviněním cítil dotčen a vyzval jej k okamžité omluvě. Ta se však nedostavila, a tak se Paroubek rozhodl podat ve věci trestní oznámení pro pomluvu.  V textu mimo jiné píše:

Na základě výše uvedených skutečností se poškozený domnívá, že mohl být podezřelým spáchán shora uvedený trestný čin pomluvy dle § 184 odst. 1, odst. 2 trestního zákoníku, a je tedy důvodné v dané věci zahájit úkony trestního řízení a případně následné trestní stíhání konkrétní osoby.

Anketa

Věříte Jiřímu Paroubkovi, že za útokem nestojí

38%
62%
hlasovalo: 461 lidí

„Lživé a nepravdivé informace uvedené ve výrocích podezřelého uveřejněných v uvedených médiích již vybočují z mezí v demokratické společnosti obecně uznávaných pravidel slušnosti, ztrácí charakter korektního úsudku a jako takové se ocitají již mimo meze ústavní ochrany svobody slova s tím, že je nutno v tomto případě chránit práva poškozeného již prostředky trestního práva,“ píše Paroubek.

"Nezajímá mě finanční kompenzace, v první řadě požaduji od pana Housky omluvu. Sám vím, jak je hnusné, když někdo útočí na vaši ženu, ale pan Houska mě obvinil bez jediného důkazu," doplnil dnes pro ParlamentníListy.cz důvody podaného trestního oznámení Jiří Paroubek. 

Omluva možná... ale

Houska ve čtvrtek indicie o napojení pachatele na člověka blízkého bývalému premiérovi jen zopakoval. „Zahradní traktůrek je už zoufalej. My už asi i víme jméno pachatele a prostě víme, že je ve spojení s některými lidmi, kteří dělali pro Jiřího Paroubka. Třeba to pan Paroubek nezadával, pak se mu klidně omluvím. Ale ti lidé jsou ve spojení s tímhle člověkem, co to takhle píše, ty srágory,“ reagoval na zjištění  podaného trestního oznámení Houska.

Údajný útok se nezdařil

V průzkumu obliby hejtmanů provedeném agenturou SANEP minulý týden vylétla hejtmanka Vaňhová  na čtvrté místo. Za jejím úspěchem stojí zvládání situace ve Šluknovském výběžku, regionální rozvoj kraje a snaha o „vyčištění“ Krajské zdravotní, a.s., která bude muset kvůli nákupu předražených přístrojů vracet dotace.   

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…