Žaloba společnosti OUR MEDIA proti Forum24.cz byla u první instance zamítnuta

16.10.2019 15:40

ParlamentníListy.cz jsou „ta nejhnusnější ruská žumpa na českém internetu, výrazně se podílejí na ruské hybridní válce proti západním demokraciím“, napsal deník Forum24. Společnost OUR MEDIA a.s., která ParlamentníListy.cz vlastní, se proti tomuto označení bránila u soudu.

Žaloba společnosti OUR MEDIA proti Forum24.cz byla u první instance zamítnuta
Foto: Repro Facebook
Popisek: Redaktorka deníku Forum24 Johana Hovorková

„Deník FORUM 24 vyhrál soud s Parlamentními listy. Černé na bílém: Jsou proruské a šíří nepravdy,“ je titulek článku, který pro Forum24.cz napsala jeho editorka Johana Hovorková. Reagovala tak na výsledek soudu, u kterého společnost OUR MEDIA, vydavatel ParlamentníchListů.cz, žalovala Forum24 za jeho slova na adresu našeho webu.

Žalovaný text, jehož autorkou byla rovněž Hovorková, obsahoval mimo jiné výroky: „Je to prostě provozovatel té nejhnusnější ruské žumpy na českém internetukterá se výrazně podílí na prohlubujícím se rozvratu české společnosti, na ruské hybridní válce proti západním demokraciím, a tím výrazně přispívá k udržování oligarchy Andreje Babiše u moci.“

Anebo: „Jedná se o asociální médium, které na sebe váže všechny odpůrce polistopadové demokracie a frustrované příznivce někdejší zločinecké diktatury.“

CELÝ ŽALOVANÝ TEXT ZDE.

Soud první instance nepravomocně žalobu společnosti OUR MEDIA na deník Forum24 zamítl.

V textu, referujícím o nepravomocném rozsudku, Hovorková zopakovala argumenty deníku Forum24, které u soudu prezentoval jeho advokát Aleš Rozehnal. Zejména argument, že „se jedná o hodnoticí soudy, které mají věcný základ, což bylo prokázáno předložením řady článků uveřejněných na Parlamentních listech, které obsahují dezinformace, nepravdy, jsou proruské či extremistické“.

Celý text ZDE.

Rovněž v Rozehnalově vystoupení zaznělo, že ParlamentníListy.cz označují konkurenty vulgárními výrazy. Dokazoval to články, zabývajícími se právě deníkem Forum24.cz. Vyjádřil tedy názor, že pokud je obchodní zvyklostí ParlamentníchListů.cz osočovat jiné, není v rozporu s dobrými mravy soutěže, když se někdo vyjádří v podobném duchu.

Žaloba společnosti OUR MEDIA byla zamítnuta se zdůvodněním, že hodnoticí soudy Forum24 nepřekročily přípustnou míru kritiky ve společnosti.

Ani jedna ze stran doposud nemá k dispozici písemné odůvodnění rozsudku, text Hovorkové „černé na bílém“ proto vznikl pouze ze stručného odůvodnění při ústním vyhlášení rozsudku.

Rozhodnutí soudu je nepravomocné, jedná se o rozhodnutí soudu první instance. OUR MEDIA a.s. se proti rozsudku odvolá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…