Žalobce Jirát odmítl stížnosti: Policie v kauze Rath nechybovala

28.06.2012 16:41

Středočeský státní zástupce Petr Jirát odmítl stížnosti právníků zadrženého Davida Ratha. trestní stíhání jeho i dalších obviněných proběhlo podle zákona. Informuje o tom server iHNED.cz.

Žalobce Jirát odmítl stížnosti: Policie v kauze Rath nechybovala
Foto: tan
Popisek: Vicepremiér u Rathova projevu usnul

Lence Bradáčové, která měla případ původně na starosti, a policistům bylo ze strany advokátů obviněných například vyčítáno, že ač věděli, že aktéři trestného činu působili a samotná trestná činnost se odehrála na území Středočeského kraje, vyšetřování vedli lidé ze severu Čech.

"Prověřil jsem všechny stížnosti  a shledal je neopodstatněnými. Policejní vyšetřování bylo v pořádku," uvedl pro iHNED.cz státní zástupce Petr Jirát. Advokát Adam Černý, který patří mezi obhájce Davida Ratha, tvrdí, že vyjádření státního zástupce zatím nemá. "Nic jsme nedostali, takže nemám nač reagovat. Uvidíme," řekl.

Žalobce už podle vyjádření pro server nastudoval celý spis, jeho objem ho však nepřekvapil. „V minulosti jsem řešil mnohem složitější věci. Jak po obsahové, tak po důkazní stránce. Šlo především o složité bankovní či daňové podvody,“ uvedl Jirát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…