Žalobce znovu obvinil kreslíře tykadel Smetanu kvůli vyhýbání se vězení

12.11.2012 14:22

Bývalého řidiče olomoucké MHD Romana Smetanu, který byl odsouzen za pomalování předvolebních plakátů politiků, policisté v těchto dnech obvinili kvůli vyhýbání se vězení. ČTK to v pondělí řekl žalobce z olomouckého státního zastupitelství Jiří Jančík. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kde je sazba až tři roky vězení, je obviněn už podruhé za sebou. Kvůli prvnímu případu jej čeká soud. Muž si nyní odpykává zbytek trestu ve věznici. Její brány by měl opustit těsně před Vánocemi.

Žalobce znovu obvinil kreslíře tykadel Smetanu kvůli vyhýbání se vězení
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Smetana, za počmáraný plakát 100 dní vězení

Smetana se vězení vyhýbal dvakrát. Toto obvinění se týká případu z minulého měsíce. Do vězení se měl po přerušení trestu vrátit 8. října, což neučinil. Policie jej nakonec zadržela o týden později v Praze, podle informací jeho příznivců na internetových stránkách si trest nyní odpykává ve věznici Rapotice.

Podobně se k nástupu do vězení stavěl bývalý olomoucký řidič také letos na jaře. Smetana měl nastoupit do vězení na konci března, policii se vydal sám asi po měsíci po odborářské demonstraci v Praze. Státní zástupce na něj v této souvislosti podal obžalobu. Soud jej poté trestním příkazem potrestal podmíněným trestem. Vzhledem k tomu, že obě strany s rozhodnutím soudu nesouhlasily, bude nařízeno hlavní líčení. Uskuteční se zřejmě ještě v prosinci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…