Žalobkyně trvá na prosazení zákazu vycestovat ze země u lobbisty Janouška

10.04.2012 19:00

Stíhanému lobbistovi Romanu Janouškovi chce státní zástupkyně uložit zákaz vycestovat do zahraničí. A to i přesto, že obvodní soud pro Prahu 4 jejímu návrhu na omezení vycestování v minulých dnech nevyhověl. Žalobkyně se proto rozhodla proti rozhodnutí podat stížnost.

Žalobkyně trvá na prosazení zákazu vycestovat ze země u lobbisty Janouška
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Žalobkyně Jitka Rybenská z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4 to sdělila Deníku.cz s tím, že o stížnosti bude nyní rozhodovat pražský městský soud.

Připomeňme, že policie viní Janouška z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky v souvislosti s nehodou z 23. března. Janoušek po ní údajně v opilosti srazil ženu a ujel. Hrozí mu až desetileté vězení. Jedenapadesátiletá Vietnamka, která po incidentu skončila v péči lékařů, měla být v úterý v nemocnici vyslechnuta. Ovšem podle sdělení jejího advokáta Josefa Lžičaře se výslech nakonec neuskutečnil. Klientka se totiž necítila být zdravotně v pořádku. Policie tak bude muset ještě několik dní počkat. Janoušek již u výslechu u královéhradeckých policistů byl, odmítl však vypovídat.

Lobbista podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie jej dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…