Zaměstnanci ČT mluví o neobjektivitě politického zpravodajství. Podali už stížnost

31.10.2013 14:03

Někteří zaměstnanci ČT si stěžují na neobjektivitu politického zpravodajství. Daniela Drtinová a Adam Komers podali oficiální stížnost. Vedení ČT ale odmítlo sdělit podrobnosti. Spekuluje se však o prezidentu Miloši Zemanovi, píší Novinky.cz.

Zaměstnanci ČT mluví o neobjektivitě politického zpravodajství. Podali už stížnost
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

„Dnes jsem měl možnost nahlédnout do anonymní stížnosti adresované Radě ČT, která obsahuje dílčí výhrady k práci redakce zpravodajství,“ uvedl ve čtvrtek generální ředitel Petr Dvořák. „O tom, že někteří ze sedmi set zaměstnanců ČT24 mají výtky k určitým reportážím, jsem věděl již od své schůzky s moderátorkou Danielou Drtinovou,“ prozradil.

Ředitel zpravodajství to pokládá za zarážející

Jejich výhrady ale označil za vytržené z kontextu. Podle svých slov je nicméně bere vážně. „Požádal jsem proto o vyjádření ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala a rozhodl jsem se, že k posouzení těchto dílčích výhrad přizvu nezávislého a důvěryhodného auditora. Zároveň předpokládám, že celé vyjádření vedení zpravodajství k popsaným výhradám nechám posoudit Etickým panelem ČT předtím, než ho budu prezentovat Radě ČT,” dodal.

Ředitel zpravodajství Šámal ale celou věc považuje za podivnou. „Za zarážející považuji rovněž to, že člen vedení redakce zpravodajství Adam Komers, který měl každý den možnost vyjadřovat své připomínky a výhrady, se nyní účelově staví do role stěžovatele. Navíc ve výhradách, které jsem si mohl přečíst, dominovaly pouze výtky směrem k jedinému politickému subjektu, což je pro mě v objemu reportáží, které každý den vyrobíme, a v počtu politických i nepolitických subjektů, kterým se průběžně věnujeme, rovněž znejisťující,” brání se Šámal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…