Zaorálek bude mít náhradníka za náměstka, který odchází do Švýcarska

21.07.2014 20:06

Ministerstvo zahraničí bude mít nového náměstka místo Karla Borůvky, který odchází jako velvyslanec do Bernu. Po setkání s premiérem Bohuslavem Sobotkou to v pondělí řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD). Šéf diplomacie prý už kandidáta na uvolněný post má a oznámí ho brzy. Jeho jméno uvést odmítl.

Zaorálek bude mít náhradníka za náměstka, který odchází do Švýcarska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Podle pondělních Lidových novin by novým náměstkem měl být bývalý předseda Mladých sociálních demokratů Lukáš Kaucký, kterého do úřadu podle listu prosazuje Sobotka, aby zlepšil práci ministerstva, s níž je údajně nespokojený. Premiér to ale důrazně popřel.

Mám kandidáta na místo Karla Borůvky, tvrdí Zaorálek

Ministerstvo zahraničí má v současnosti pouze dva náměstky - Petra Druláka a Martina Tlapu. „Karel Borůvka odchází jako velvyslanec do Bernu a tuto třetí pozici budu muset řešit. Je to věc, která je otevřená a kde dnes už mám svého kandidáta," uvedl Zaorálek. Jeho jméno ale neprozradil. Borůvka měl jako náměstek na starosti konzulární záležitosti.

Sobotka popřel, že by na ministerstvo chtěl dosadit „svého člověka". „Platí, že já personálně nezasahuji do rozhodnutí jednotlivých členů vlády," konstatoval premiér a pochvaloval si spolupráci se Zaorálkem. „Komunikace funguje dobře a já jsem vyjádřil spokojenost s působením pana ministra zahraničí tady v Černínském paláci," uvedl Sobotka, který se se Zaorálkem sešel v rámci svých bilančních cest po jednotlivých ministerstvech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…