Zaorálek do toho jde sám. Vyrazí mezi lidi, Sobotku schovají do ciziny

20.06.2017 8:12

Má jen čtyři měsíce na to, aby pozvedl ČSSD z jejího nelichotivého umístění v průzkumech, kde se naposledy propadla až na čtvrté místo za ANO, KSČM a ODS. Řeč je o novém volebním lídrovi ČSSD Lubomíru Zaorálkovi, jenž se podle MF Dnes vydal na nejtěžší misi své politické kariéry.

Zaorálek do toho jde sám. Vyrazí mezi lidi, Sobotku schovají do ciziny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

ČSSD se v současné době pohybuje okolo desetiprocentní přízně. A Zaorálek to chce zvrátit. Jak píše deník, premiér Bohuslav Sobotka jej nyní zastoupí na zahraničních akcích, dočasný předseda ČSSD Milan Chovanec bude podle všeho však rovněž vidět méně. Zaorálek totiž vše chce zvládnout sám, naznačuje, že funkci volebního manažera, jímž je Chovanec rovněž, ani nebude potřebovat. 

O rady chce prý žádat na Slovensku, kde už se například inspiroval v bezplatném jízdném pro děti a seniory, což byl jeden z trumfů tamní úspěšné strany Smer-SD Roberta Fica. Prozatím, jak píše server Aktuálně.cz, chce nový volební lídr změnit předvolební kampaň, neboť se mu nelíbí styl ani estetika. Změnit se má i tým expertů. Zaorálek chce být také více vidět v regionech, zaměřit se chce na kontaktní kampaň.

Původní text ZDE.

„Zaorálek to zvedne jen sám o sobě. Reálně teď máme 12 až 14 procent hlasů, současné průzkumy ovlivňuje nedůvěra v Sobotku. Zbytek bude záviset na tom, jak Zaorálek zjednoduší prezentaci našich témat,“ podotkl k postavě Zaorálka pro MF Dnes jeden z vlivných členů sociální demokracie.

Podle analytika Daniela Prokopa je pak důležité, aby ČSSD byla pohotovější a více využívala chyb svých protivníků.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…