Zaorálek v rádiu promluvil o intimní záležitosti Miloše Zemana

28.03.2017 18:27

Velká Británie ve středu definitivně spustí proces odchodu z EU. Jak to bude vypadat, popsal šéfredaktorovi MF Dnes Jaroslavu Pleslovi v Kauze dne na Rádiu Impuls ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Pár slov padlo také na adresu prezidenta Zemana.

Zaorálek v rádiu promluvil o intimní záležitosti Miloše Zemana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

V úvodu Zaorálek popsal, jak bude vypadat tvrdý Brexit. „Oni dokonce nebudou chtít zachovat ani celní unii. Oni budou chtít pouze dohodu o volném obchodu, já bych to přirovnal ke smlouvě NAFTA mezi USA, Kanadou a Mexikem, a to je ta nejnižší forma dohody o volném obchodu. Proto je to opravdu velmi dramatická změna,“ konstatoval Zaorálek.

Obchodní dohody s Británií bude vyjednávat evropská sedmadvacítka společně. Jedna věc  je dohoda o vystoupení, na což mají být dva roky, a kromě toho budou probíhat jednání o nových dohodách. „To nám tak úplně nevyhovuje,“ přiznal Zaorálek. „Jako kdybyste se chtěl s někým rozvést. Jedna věc je samotná dohoda o rozvodu a další věc je finanční vyrovnání,“ pokračoval v popisu situace Zaorálek.

Pár slov padlo i na adresu prezidenta Zemana. „On speciálně sociální demokraty nešetří. Ten jeho postoj k ČSSD je velmi tvrdý, ale mě to nepřekvapí. Je to trochu intimní záležitost, jaké k tomu má důvody,“ vyjádřil svůj názor Zaorálek.

Kdysi si prý myslel, že je nejlépe v životě obklopit se jen lidmi, s nimiž si rozumíte. Postupem času však přišel na to, že život je o stýkání s lidmi, se kterými se shodnete jen občas, vaše názory se mnohdy rozcházejí, ale přesto spolu musíte mluvit. Proto mu nečiní problém mluvit i s prezidentem Zemanem.

Jeden diplomat prý před časem Zaorálkovi prozradil, že pro něj bylo těžké mluvit u jednoho stolu s člověkem, který měl na rukou krev jiných lidí. Ale i tohle se v diplomacii stává, shrnul místopředseda ČSSD. 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…