Zásadní akt proti Ovčáčkovi: Dobeč!

24.10.2016 0:00

Ostře se do prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka opřel publicista Jiří X. Doležal. Na serveru Reflex.cz jej kritizuje za jeho nedávný výrok, který prezidentův mluvčí zveřejnil na sociální síti.

Zásadní akt proti Ovčáčkovi: Dobeč!
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Doležal připomíná, co Jiří Ovčáček napsal v neděli dopoledne na svůj twitter: „Vzpomínáte, jak Václav Havel na poslední chvíli zrušil udělení nejvyššího státního vyznamenání Helmutu Zilkovi?“

Celý text je ZDE

K tomu Ovčáček přiložil link na dvacet let starou zprávu, kterak Havel na poslední chvíli neudělil státní vyznamenání rakouskému politikovi, protože na politika padlo podezření ze spolupráce s českou Státní bezpečností.

„Co tím chce pan mluvčí říct? Přišel snad při hledání článku o Hitlerovi gentlemanovi na nějaké skutečnosti, které ukazují na spolupráci Jiřího Bradyho se Státní bezpečností? Nebo snad – díky věku Jiřího Bradyho – objevil Ovčáček něco ještě děsivějšího? A chce nám svým tweetem naznačit, že Jiří Brady byl podle jeho názoru spolupracovníkem gestapa? Že Brady, který přežil peklo koncentračních táborů a jen náhodou neskončil jako šest milionů jiných Židů v peci, udával německé tajné policii?“ ptá se Doležal.

„Ovčáček naznačuje, že Brady nebyl vyznamenán kvůli něčemu stejně temnému ve své minulosti, jako měl temnou skvrnu spolupráce s StB Zilk. A to je extrémně vážné obvinění, navíc obvinění vznesené klukem, co má na zadku ještě kroužek od nočníku,“ píše dále Doležal.

Závěrem Ovčáčka vyzývá, ať předloží nejpozději v pondělí či úterý, že má o spolupráci Bradyho s StB nebo gestapem nějaké důkazy. „A pokud je nepředloží, nechť prosím vrchní státní zástupce posoudí, zda Ovčáčkův slint nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu pomluvy. Urážet hrdiny přeživší holocaust nesmí být v České republice legální ani pro Zemanova mluvčího,“ uzavírá Jiří X. Doležal.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…