Zase Francie, zase najelo auto do lidí. Zemřelo kvůli tomu jedno dítě. Ale nebyl to prý žádný terorista, ale neúspěšný sebevrah

14.08.2017 23:20

Řidič s osobním autem najel dnes večer do restaurace v obci východně od Paříže. Na místě zemřela osmiletá dívka a čtyři lidé byli vážně zraněni, informovala francouzská televizní stanice BFMTV. Řidič byl podle televize zadržen. Podle ministerstva vnitra se zřejmě pokusil o sebevraždu.

Zase Francie, zase najelo auto do lidí. Zemřelo kvůli tomu jedno dítě. Ale nebyl to prý žádný terorista, ale neúspěšný sebevrah
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francie, o to tu jde

Řidič s vozem BMW najel do pizzerie v malé obci Sept-Sorts, která leží v departamentu Seine-et-Marne asi 65 kilometrů východně od metropole. Zabil holčičku a zranil další lidi, kteří seděli na venkovní zahrádce. Čtyři lidé byli se zraněními převezeni do nemocnice, osm dalších utrpělo lehká zranění.

Mluvčí francouzského ministerstva vnitra později uvedl, že zadržený muž se zřejmě pokusil o sebevraždu. Muž, který se narodil v roce 1985, se snažil zabít už minulý týden.

Na sociálních sítích kolují fotografie, na nichž vůz stojí přímo ve vchodu do restaurace; pod ním a kolem něj jsou kusy židlí a stolů.

Dnešní incident se stal necelý týden poté, co muž, zřejmě šestatřicetiletý Alžířan, najel s osobním autem do skupiny vojáků na pařížském předměstí a šest jich zranil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…