Zátah policie na ministerstvu zemědělství, má jít o dotace z časů Jurečky. Jsem naprosto v klidu, hlásí exministr

25.04.2019 16:42

Na Ministerstvu zemědělství a v sídle Lesů České republiky zasahuje od dnešního rána policie. Podle zdrojů webu Idnes.cz se jedná o vyšetřování miliardových dotačních programů, které byly schváleny předchozí vládou a vedením Lesů ČR.

Zátah policie na ministerstvu zemědělství, má jít o dotace z časů Jurečky. Jsem naprosto v klidu, hlásí exministr
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Akci elitního útvaru Národní centrály pro odhalování organizovaného zločinu bez dalších podrobností potvrdil mluvčí Jaroslav Ibehej. „Provádíme úkony trestního řízení. Více informací poskytovat nebudeme. Právo poskytovat informace si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ vydal prohlášení Ibehej.

Obsáhlejší komentář nepřišel ani ze samotného Ministerstva zemědělství, které řídí Miroslav Toman (ČSSD). „Můžu potvrdit, že policie u nás je přítomná. Nicméně s ohledem na probíhající vyšetřování k tomu nemůžeme více sdělit,“ uvedl mluvčí Vojtěch Bílý.

Podle ministra Tomana se nejedná o vyšetřování současného vedení Ministerstva zemědělství ani Lesů ČR. „Netýká se to jenom Ministerstva zemědělství, týká se to i Lesů ČR a předchozího vedení Lesů ČR,“ dodal k situaci Toman.

Bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) prý zatím kontaktován policií nebyl. „O záležitosti jsem se dozvěděl před pár minutami z médií. A jsem naprosto v klidu. V Lesích ČR se za mého působení nic nezákonného nedělo,“ zůstává v klidu Jurečka.

Zdrženlivá v podávání informací byla i mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová, která ovšem potvrdila, že se zásah týká předchozího vedení.

Podle některých zdrojů policie vyšetřuje dotační program Restart, díky kterému postupně inkasuje Karlovarský, Ústecký a Moravskoslezský kraj až 42 miliard korun. Peníze, které schválila předchozí vláda, mají pomoci v obnově lesů ve zmíněných krajích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…