Zaútočíte? Zničíme vás! Zahrozil Putin. A pak řekl něco, co vůbec nepotěší Asada

11.12.2015 17:00

Ruský prezident Vladimir Putin varoval před útoky na ruské jednotky v Sýrii. Jakákoliv skupina, jež ohrozí bezpečnost ruských vojáků v Sýrii, bude zničena, řekl Putin a vyzval armádu k „mimořádně tvrdému“ postupu proti všem hrozbám. Mimo jiné také uvedl, že Rusko spolupracuje i se Svobodnou syrskou armádou, jež představuje opozici prezidenta Asada. Informuje agentura Reuters.

Zaútočíte? Zničíme vás! Zahrozil Putin. A pak řekl něco, co vůbec nepotěší Asada
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Prezident Putin uvedl v pátek na každoročním vystoupení na ministerstvu obrany, že Rusko uskutečňuje společné operace i se syrskou vládní opozicí, jež představuje Svobodná syrská armáda.

Jde tak o první prohlášení, ve kterém se Rusko přiznalo k podpoře jiného uskupení v boji s Islámským státem, než je režim prezidenta Bašára Asada. Putin řekl, že již v listopadu podnikly ruské vzdušné síly několik náletů na cíle teroristů na základě informací od Svobodné syrské armády.

„Práce našeho letectva pomáhá ve sjednocení snah vládních jednotek a Svobodné syrské armády,“ řekl Putin na každoročním setkání. „Nyní určitá část jejich vojáků, něco přes pět tisíc, podniká ofenzivní operace proti teroristům po boku běžných jednotek v provinciích Homs, Hama, Aleppo a Rakká,“ popsal angažmá syrské opozice.

Celý text zde

Během svého proslovu Putin také varoval před jakýmkoliv ohrožením ruských vojáků. „Varuji všechny, kteří by se opět mohli dopustit provokací vůči našim jednotkám,“ řekl v proslovu.

Sdělil, že každá skupina či frakce, jež se pokusí ohrozit ruské jednotky v Sýrii, bude bez milosti zničena.

„Přikazuji vám jednat extrémně tvrdě. Jakékoliv cíle ohrožující ruskou skupinu či pozemní infrastrukturu musejí být okamžitě zničeny,“ řekl svým generálům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…