Zbabělý skunk... A co imunita. Do vážného střetu Babiše a Kalouska se vložil expremiér a také bývalý poslanec ANO

26.07.2018 17:11

Když vláda Andreje Babiše (ANO) žádala po takřka devíti měsících od voleb Poslaneckou sněmovnu podruhé o důvěru, došlo k ostré slovní přestřelce Babiše s předsedou poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavem Kalousem. Padala velmi ostrá slova. Je pozoruhodné, že přestřelka pokračuje i několik dní po vyslovení důvěry vládě. Vložil se do toho expremiér Mirek Topolánek.

Zbabělý skunk... A co imunita. Do vážného střetu Babiše a Kalouska se vložil expremiér a také bývalý poslanec ANO
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Když koaliční vláda ANO a ČSSD žádala o důvěru, jednacím sálem létaly slovní hromy a blesky. Kalousek nenechal na Babišovi a jeho vládě nit suchou a premiér oplácel stejnou mincí. Lépe řečeno, ještě Kalouska přeplatil, obrazně řečeno. Obvinil totiž předsedu poslaneckého klubu TOP 09, že je opilý, že je zloděj a že je spojen se smrtí jednoho vojáka v kauze padáků z počátku 90. let  

Kalousek se okamžitě bránil a zdůrazňoval, že bude po Babišovi požadovat omluvu, protože ve Sněmovně prý už slyšel leccos, ale ještě nikdo si nedovolil tu drzost spojovat jiného poslance se smrtí českého občana.

Babiš však nelenil a několik dní po jednání Sněmovny přes server Novinky.cz vzkázal, že se Kalouskovi v žádném případě omlouvat nebude, protože jen vycházel z toho, co si o Kalouskovi povídají lidé na facebooku a v jiných otevřených zdrojích.

Expremiér Mirek Topolánek si pak dovolil Babišovi také něco vzkázat. „Zbabělosti, tvé jméno je Bureš. Když někoho veřejně natřu, tak si za tím stojím a neschovávám se jak zbabělý skunk za ‚hlas lidu‘. Jinak ráno vidím v zrcadle sráče,“ vypálil Topolánek.

Kalousek ovšem dává najevo, že se jen tak nevzdá. Podle serveru Echo24.cz s vymáháním omluvy na Babišovi pomáhá právník. Někdejší poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa však všem připomněl, že na půdě Sněmovny každého poslance chrání imunita. Tedy, pokud se to Kalousek nepokusí změnit.

„Kalousek přitvrzuje. S omluvou od Babiše mu pomáhá právník  (…) já jsem si doposud trapně myslel, že jakýkoliv poslanec je minimálně v jednacím sále PSP ČR chráněn imunitou – pan Kalósek mění zvyklosti? Co to?“ zeptal se Chalupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…