Zdechovský: Farský složil mandát. Babiš za peníze občanů jezdí po Česku

05.07.2022 10:52 | Ze sítí

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský uhodil na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a připomněl, že místo aby tento pán dělal svou práci, jezdí si za peníze daňových poplatníků v obytném voze po Česku.

Zdechovský: Farský složil mandát. Babiš za peníze občanů jezdí po Česku
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Andrej Babiš a spolu s ním celé jeho hnutí ANO před pár týdny rozjelo kampaň nazvanou „Za Babiše bylo líp“. Členové dnešní vládní pětikoalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN na to zpravidla odpovídají, že za časů vlády Andreje Babiše bylo rozhodně líp Andreji Babišovi či tehdejší ministryni financí Aleně Schillerové, protože se mohla za peníze daňových poplatníků fotit s pávy.

Lidé, které Babiš oslovuje v rámci této kampaně i při cestách ve svém obytném autě, s expremiérem pravděpodobně souhlasí. Naznačují to průzkumy voličských nálad, ve kterých se hnutí ANO drží dlouhodobě na 1. místě s podporou přibližně 29 % občanů.

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský však v souvislosti s Babišovou tour připomněl, že expremiér byl zvolen poslancem proto, aby pracoval ve Sněmovně. A proti Babišovu počínání postavil krok exposlance Jana Farského (STAN), který odjel na studijní pobyt do USA, ale mandátu poslance se vzdal, takže v USA nepobývá za peníze českých občanů.

„Jaký je rozdíl mezi Janem Farským a Andrejem Babišem? První položil mandát, aby nestudoval v USA za peníze českých daňových poplatníků. Ten druhý za peníze českých občanů objíždí republiku v karavanu a nedělá svou poslaneckou práci,“ napsal Zdechovský na twitteru.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

V diskusi pod svým příspěvkem ještě dodal, že on svou práci nezanedbává, protože své vyjádření psal na cestě do Štrasburku na jednání poslanců Evropského parlamentu.

Tomáš Zdechovský promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…