Zdeněk Bakala se nepohodl s partnery. A odchází

02.04.2014 10:14

Kvůli neshodám se svými partnery odchází miliardář Zdeněk Bakala z firmy BXR. Svůj podíl v NWR, která vlastní těžební společnost OKD, si ponechá. Stejně jako svůj podíl ve společnosti RPG byty. Informoval o tom server iHNed.cz, jenž patří společnosti Economia, kterou Zdeněk Bakala vlastní.

Zdeněk Bakala se nepohodl s partnery. A odchází
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

„Zdeněk Bakala se kvůli rozporům rozchází se svými dosavadními partnery a buduje novou, vlastní investiční skupinu. V budoucnu si hodlá ve svém vlastnictví ponechat především aktivity z portfolia BXR v Česku, od kterých nemá takový odstup jako jeho partneři, zná prostředí a dovede lépe pochopit lokální potřeby. Všechny aktivity v Česku by měly být do budoucna konsolidovány pod hlavičkou společnosti BMM, která již dnes spravuje majetky Zdeňka Bakaly v Česku," cituje server mluvčího BM Management Tomáše Pavlíka.

Bakala si ponechá podíl ve společnosti NWR, která vlastní OKD. „Společně se svými podíly v RPG bytech, energetické společnosti Green Gas International a švýcarském výrobci pelet z železné rudy Ferrexpo ho zařadí do nového společného podniku (joint venture) a bude jej spolu s BXR i nadále spravovat. V novém podniku bude Bakala držet poloviční nekontrolní podíl, zbytek si ponechá ve svém vlastnictví BXR,“ dodal server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…