Zděšení na pražské radnici: Policie zasahuje! Zapečetili kanceláře, mají odposlechy papalášů

02.03.2017 13:25

Pražská policie v úterý zasahovala na radnici pro Prahu 1. Detektivové tají proč, ale spekuluje se o tom, že se zajímali o privatizaci bytů v této městské části. Policisté měli zapečetit některé kanceláře a odnést si dokumenty.

Zděšení na pražské radnici: Policie zasahuje! Zapečetili kanceláře, mají odposlechy papalášů
Foto: policie.cr
Popisek: Policejní kontrola - ilustrační foto

„Vyšetřovatelé od listopadu loňského roku prověřovali v souvislosti s privatizací městských bytů v Praze 1 možné podezření z přečinu pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži,“ potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Na přelomu roku však detektivové vyšetřování formálně – administrativně – ukončili. Což však samo o sobě neznamená, že se policie přestala danou věcí zabývat. „Současné úkony, které policie v této souvislosti provádí, komentovat nebudeme. Děkuji za pochopení,“ zareagovala Zoulová na otázky ParlamentníchListů.cz.

Radnicí běží spousta dramatických zvěstí. „Zapečetili kanceláře, měli nasazené odposlechy, jsou na nich vrcholní představitelé,“ oznámil ParlamentnímListům.cz člověk, který je dění na pražské centrální radnici nablízku. Zda jde o podezření z natolik závažného trestného činu, se ale nepodařilo ověřit.

Údajně měli být zadrženi i dva zastupitelé, ale policie se k případu nechce konkrétněji vyjadřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Šťastný

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …