Zdřímnout si může i Homér, obhajuje Dolejš Ransdorfa

26.05.2012 6:21

Čtenář ParlamentníchListů.cz si poslanci KSČM Jiřímu Dolejšovi stěžuje na jeho stranického kolegu Miloslava Ransdorfa, který se již několikrát objevil v médiích na záběrech, kde při důležitých jednáních spí.

Zdřímnout si může i Homér, obhajuje Dolejš Ransdorfa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Dolejš se ale Ransdorfa zastal. „Znáte ono Horatiovo "Quandoque bonus dormitat Homerus" ? Básnik ve svém díle Ars poetica připouští, že i velký Homér může udělat tu chybu že si zdřímne ale pořád je to Homér,“ připomíná.

Je inteligentní, važme si ho

Podle něj rozhodně není hříchem si zdřímnout. „Dokonce je v naší genetické výbavě, že tímto způsobem čelíme náročným časům.  Někdy je to poněkud nešťastné - ale důležitější je to, o čem dotyčný chvilkový spáč je,“ myslí si Dolejš.

Podle poslance by všichni měli Ransdorfovi držet palce, aby se brzy dostal ze svých problémů. „Jeho opravdu výkonný mozek si jistě zaslouží aby mohl v klidu pracovat, třeba v akademickém prostředí. Važme si inteligentních lidí,“ uvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…