Zdrogovaní piráti, tři lidovci soutěžili o to, kdo bude šéf KDU... Andrej Babiš se s tím po porážce opozice nepárá

24.11.2018 15:01

Předseda vlády Andrej Babiš se může radovat; vládní krize skončila, jeho kabinet přežil díky hlasům ANO a KSČM pokus opozice o sesazeni vlády. Jak se na hlasování o nedůvěře vládě dívá zpětně a co říká na postoj ČSSD, která nakonec při hlasování o nedůvěře vládě odešla ze sálu? „Hamáčka chápu, jiní se tam ale chovali jak pod vlivem drog, chtěli si do mě kopnout,“ uvedl Babiš pro deník Právo a prozradil, jestli si po této situaci myslí, že jeho vláda přežije další tři roky.

Zdrogovaní piráti, tři lidovci soutěžili o to, kdo bude šéf KDU... Andrej Babiš se s tím po porážce opozice nepárá
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

„Každý věděl, že opozice svolala mimořádnou schůzi jen proto, aby se mohla producírovat,“ řekl hned na začátek premiér a dodal, že někdy to bylo mimořádně nechutné. „Z vystoupení pirátů jsem měl i pocit, že byli pod vlivem drog. Jinak si totiž takové nehorázné lži, výmysly, urážky a ponižování nedovedu vysvětlit,“ dodal znechuceně.

A pokračoval s tím, že ke zdrogovaným pirárům se pak přidali i tři lidovci, pánové Jurečka, Bartošek a Výborný. „Před kamerami začali v přímém přenosu soutěžit o to, kdo bude předsedou KDU-ČSL,“ řekl Babiš s tím, že Jurečka by si měl zamést před svým prahem. „Byla příležitost, jak si kopnout do Babiše a udělat si nějaké píár,“ shrnul.

Chování předsedy ČSSD Jana Hamáčka zpětně hodnotí kladně. „Chápu postavení pana Hamáčka v rámci soc. dem. Nemám mu to za zlé, zachoval se velice korektně na rozdíl od jednoho svého kolegy,“ uvedl s tím, že vláda bude dál pokračovat.

Je přesvědčen o tom, že „z opozice čišela závist, jak je na tom Česko v zahraničí. Snažili se mě dehonestovat, že jsem prý ničeho nedosáhl,“ ale „v životě do Česka nejezdilo tolik zahraničních politiků,“ míní Babiš.

Došlo i na případnou vyměnu ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD), kterého prezident přirovnal k loutce Miroslava Pocheho (ČSSD). „Máme signály, že věci na ministerstvu zahraničí probíhají v rozporu se sliby, které zazněly,“ dodal premiér a poukázal napříkald na mediální výstupy zejména pražské organizace ČSSD. „V pondělí se o tom budu s panem Hamáčkem bavit,“ upřesnil.

A přežije vláda po takových otřesech další tři roky? „Snad ano. Toto beru jako epizodu, která trvala dva týdny, takže jdeme dál a pracujeme,“ uzavřel předseda vlády, že kauza Čapí hnízdo ve skutečnosti vládu neochromuje a jde jen o mediální řeči. Stejně nesmyslné jsou prý i řeči, že on má na kauzu nějaký vliv.

  • Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …