Zdroj z magistrátu: Pod náměstkem Stropnickým se houpe židle

23.01.2015 9:13

Podle informací ParlamentníchListů.cz se po včerejším jednání pražského zastupitelstva po chodbách magistrátu začala šířit zpráva o odvolání Matěje Stropnického z funkce náměstka primátorky. Hlavním důvodem ale nemá být pouze to, že na jednání zastupitelstva nepodpořil návrh desetiletého tendru na svoz odpadu ve výši 12,8 miliardy korun.

Zdroj z magistrátu: Pod náměstkem Stropnickým se houpe židle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Z řad úředníků i členů koalice prosakují informace o tom, že hlavním důvodem má být to, že se mladý Stropnický nechová jako týmový hráč. Údajně také nechápe, že politika je o kompromisech. Navíc na veřejnosti vystupuje s opoziční rétorikou vůči vládní koalici.

Stropnický, spratkovsky vychovaný kluk?

Zdroj, který si nepřál být jmenován, uvedl, že Stropnický je ukázkový případ „spratkovsky vychovaného kluka, který se narodil do prominentní rodiny.“

Dvě koaliční strany, ANO a ČSSD, požadují Stropnického potrestání. V kuloárech pražského magistrátu se proslýchá, že by Stropnický měl na svůj náměstkovský post sám rezignovat.

Jenže i kdyby byl Stropnický odvolán, stávající pražská koalice se může spolehnout na hlas zastupitelky Moniky Krobové Hášové, která nedávno vystoupila z klubu TOP 09. Pravděpodobně by současné vedení Prahy podpořili i další volní zastupitelé tohoto klubu, neboť ten se prakticky rozpadl po bojích mezi Tomášem Hudečkem a Jiřím Vávrou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…