Že je tam sucho, takže se přestěhují k nám? Ondřej Neff k migrační dohodě z Marrákeše

10.12.2018 9:37

Šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff se rozepsal o jednáních v Marrákeši, která nastanou tento týden. Jak uvádí, bude přijat – nepřijat jakousi aklamací údajně nezávazný migrační pakt.

Že je tam sucho, takže se přestěhují k nám? Ondřej Neff k migrační dohodě z Marrákeše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Neff

„Česko je mezi zeměmi, které se k němu nepřipojí. Velké debaty byly kolem něho v Německu, tedy v zemi, která už nese důsledky vítačské politiky Angely Merkelové. Nakonec se Němci podvolili. Na přijetí se bude podílet Belgie, avšak v závěru týdne se jí kvůli tomu rozpadla vláda. Po odchodu Nové vlámské aliance bude vláda pokračovat jako vláda menšinová,“ sdělil Neff. 

Anketa

Je Miloš Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 19417 lidí

Následně se rozepsal i o tom, co je vlastně cílem paktu a také o tom, že pakt nikoho nezavazuje ani ke kontrole hranic, ani k povinnosti přijímat nepřijaté uprchlíky zpět. „Neplyne z něho ani ta základní představa, jak konkrétně se něco řídí a reguluje, naopak se zde v mnoha obměnách hovoří o právu na migraci. Nicméně, debata kolem toho je kupředu odsouzena k bezvýslednosti. Text je natolik mlhavý, že si do něho může každý promítnout, co chce. Bohužel se nemluví o podstatě věci,“ sdělil Neff kriticky. Podle něj je nejdůležitější rozlišovat mezi právem azylu a právem přestěhovat se podle libosti.

Původní text ZDE.

„Paní Asia Bibiová čelí v Pákistánu oprátce, protože je křesťanka. Takový člověk si zaslouží azyl a je to hanba Velké Británie, bývalé koloniální nadřízené dnešnímu Pákistánu, že ji nepřijme z obav z násilností ve vlastní zemi ze strany lidí, kteří se tam v průběhu let natáhli. Postupně se buduje jakési právo na přestěhování opodstatňované příčinami, do nichž dnes patří i nezaměstnanost a sucho. Je to důsledek poblouznění podloženého hypertrofií lidských práv,“ poznamenal dále Neff s tím, že žijeme v divném světě. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…