Že jsem někoho zklamal? Za výsledek voleb mohou průzkumy, tvrdí Paroubek

26.10.2012 15:17

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek poskytl rozhovor serveru Týden.cz. Jeho strana dopadla v krajských a senátních volbách velmi špatně, podle něj hlavně vinou předvolebních průzkumů. V prezidentských volbách pravděpodobně podpoří Miloše Zemana.

Že jsem někoho zklamal? Za výsledek voleb mohou průzkumy, tvrdí Paroubek
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

„Výsledek naší strany v Ústeckém kraji, kde jsem byl lídrem kandidátky, považuji za svůj neúspěch. Čekal jsem, že se můžeme dostat do zastupitelstev dvou krajů, v ostatních krajích jsem výsledek více méně očekával, byla to především generální zkouška na volby do Poslanecké sněmovny. Věděl jsem, že v naprosté většině krajů nemůžeme mít takový výsledek, který bychom si přáli. A že jsem zklamal? Koho?“ diví se Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Předseda NS-LEV 21 vůbec nechápe, jak by někdo mohl mít jeho politiky dost. Už dva a půl roku totiž nemá prakticky vliv na chod této země. „Navíc si troufám tvrdit, že jsem byl úspěšným premiérem. Vždyť lidem se v době, kdy jsem byl v čele vlády, žilo nepochybně daleko lépe než dnes. Tak například DPH na potraviny či léky bylo tehdy pět procent. Teď už je téměř trojnásobné a ještě poroste,“ pochválil se.

Výsledek voleb svádí Paroubek hlavně na průzkumy, zvláště ty, které prováděla Česká televize a Český rozhlas. Kvůli těm se nedostal do žádného vysílání veřejnoprávních médií. „Chápu občany, kteří nám svůj hlas nakonec nedali, protože byli přesvědčováni, že nemáme žádné šance. Lidé nechtěli, aby jejich hlas propadl,“ dodal.

Paroubek stále nemá jasno v tom, koho jeho strana podpoří při volbě prezidenta. Jednoznačně to bude kandidát levicový, ve druhém kole pak pravděpodobně Miloš Zeman. „Nemusím se s Milošem mít rád, řadu věcí bych mu mohl vyčítat, ale zkrátka je to jediný kandidát z celé řady, který něco v životě udělal pro republiku,“ vysvětlil v rozhovoru Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…