Zelenskyj: Čím více ztratí Rusko v bitvě, tím blíž je vítězství Ukrajiny

20.02.2023 7:57 | Ze sítí

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj promluvil o situaci na frontě. O každém směru obrany. Včetně obrany Kyjeva. Zdůraznil, že o některých podrobnostech nemůže mluvit, ale ujistil Ukrajince, že den za dnem, úplně každý den, kráčí Ukrajina k vítězství. Jedno speciální poděkování vyslovil francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi.

Zelenskyj: Čím více ztratí Rusko v bitvě, tím blíž je vítězství Ukrajiny
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům. Zdůraznil, že prožil den plný pracovních povinností, přestože byla neděle. Mimo jiné si vyslechl zprávy velitelů na frontě.

„Vrchní velitel referoval o celkové situaci na frontě, se zvláštním důrazem na mobilizaci, na konkrétní situaci, na to, jak a co se dělá. Na zasedání štábu jsem vyslechl podrobné zprávy o každém bojovém postavení, o každé nejžhavější oblasti. Generál Syrskij referoval o Bachmutském směru, Chortycké operační a strategické skupině vojsk. Jak bráníme naše pozice, jak posilujeme tento konkrétní směr a kolik nepřátelských sil likvidujeme. Generál Sodol podal zprávu o Vuhledarském směru, Doněcké operačně-taktické skupině. Situace je velmi složitá. Bojujeme. Lámeme útočníka a způsobujeme Rusku mimořádně citelné ztráty. Znovu a znovu opakuji: čím více Rusko ztratí tam, v Donbasu - Bachmut, Vuhledar, Maryinka, Kreminna - tím dříve můžeme tuto válku ukončit vítězstvím Ukrajiny,“ poznamenal Zelenskyj.

Stejně tak slyšel zprávy, jak se vyvíjí situace v okolí Oděsy, jak se vyvíjí obrana Záporoží a řeč přišla i na obranu Kyjeva. I ta je podle Zelenského zásadní.

Jedním dechem doplnil, že nemůže mluvit o dalších podrobnostech, co všechno s vedením armády probíral, ale zdůraznil, že Ukrajinci musí vědět, že stát jde den za dnem k vítězství v této válce. Každý den. „V tomto formátu práce budu pokračovat jak na štábu, tak při informování o řízení obrany. Chci, aby naši lidé věděli a chápali, co a jak připravujeme a řídíme,“ zdůraznil prezident.

Poté ocenil, že EU připravuje další, již desátý balíček sankcí proti Rusku. Konstatoval, že tlak na teroristický stát je třeba neustále zesilovat. „Sankce proti terorismu jsou něčím, kde úsilí každého odpovědného státu může posunout globální proces kupředu. A tak tomu také bude,“ nechal se slyšet Zelenskyj.

Poté poděkoval francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi za to, že chápe potřeby Ukrajiny. Chápe, co se musí stát, aby se Ukrajina ubránila.

„Dnes jsem hovořil s francouzským prezidentem Macronem. Hovořili jsme o další podpoře obrany, o ochraně našich lidí a celé Evropy. Děkuji panu prezidentovi za jeho pochopení našich potřeb a za náš společný pocit, že nemůžeme promarnit jedinou příležitost a jediný týden v obraně proti ruské agresi. Hovořili jsme o našem společném diplomatickém úsilí s Francií, o naší spolupráci na mezinárodních platformách. Hovořili jsme také o důležitých rozhodnutích, která připravujeme na tento týden - na rok naší neporazitelnosti,“ uvedl Zelenskyj.

Poté poděkoval všem, kteří brání Ukrajinu. Všem partnerům, všem vojákům, všem lidem.

Nakonec přidal zvolání „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

...ještě mnoho Slovanů zemře,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 20.02.2023 10:59:18
než jejich vůdcům dojde, komu ve skutečnosti posluhují.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…