Zelenskyj: Rusům je jedno, zda lidi zmrznou. Škrcení plynu? Terorismus

26.07.2022 7:21 | Ze sítí

Rusům je jedno, co bude s lidmi. Zda budou trpět hlady nebo zimou, zaznělo z úst ukrajinského prezidenta. Volodymyr Zelenskyj zopakoval, že Ruská federace je dnes teroristickým státem. Důkazem podle něj je i omezování toku plynu, kterým Rusko tlačí na EU. I to je podle Zelenského počin teroristů.

Zelenskyj: Rusům je jedno, zda lidi zmrznou. Škrcení plynu? Terorismus
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k lidem z Katedrály svaté Sofie v Kyjevě.

Do hlavního města Ukrajiny Kyjeva přijel vůbec poprvé v historii země prezident Guatemaly.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

„První za všechny roky naší nezávislosti. A nejde jen o to, že jsme od tohoto latinskoamerického státu získali plnou podporu, ale také o to, že naše vztahy s ním jsou mostem do celého regionu Latinské Ameriky,“ řekl k návštěvě ukrajinský prezident s tím, že vedle Latinské Ameriky ukrajinští diplomaté a politici navazují kontakt se zeměmi v Asii i v Africe. Konstatoval, že v minulosti Ukrajina nevěnovala dost pozornosti zemím v jihovýchodní Asii a dalším regionům a dnes na to doplácí tím, že má o to více práce při hledání podpory pro svou věc i v těchto zemích.

„Krize způsobené Ruskem se dotýkají každého na světě a nikomu se nepodaří zůstat stranou, když Rusko vyvolá chaos na trhu s potravinami, na energetických trzích nebo jednoduše v mezinárodních vztazích,“ řekl Zelenskyj.

„Dnes jsme byli svědky další plynové hrozby pro Evropu. I přes ústupek ohledně turbíny Nord Stream se Rusko nechystá obnovit dodávky plynu do evropských zemí, jak je smluvně zavázáno. To vše dělá Rusko záměrně, aby Evropanům co nejvíce ztížilo přípravu na zimu. A to je otevřená plynová válka, kterou Rusko vede proti sjednocené Evropě – přesně tak by to mělo být vnímáno. A je jim jedno, co bude s lidmi, jak budou trpět – hlady kvůli zablokování přístavů nebo zimním chladem a chudobou... Nebo okupací. Jsou to jen různé formy teroru,“ pokračoval.

Na tento teror je z pohledu ukrajinského prezidenta třeba zareagovat dalším zesílením sankcí a přerušením obchodních vazeb s Ruskou federací, protože všechny obchodní vazby jen Rusům poskytují další peníze na vedení války a další nástroj k vydírání svobodného světa.

Než se rozloučil se svými spoluobčany, poděkoval výsadkovým útočným jednotkám, brigádě Sičeslav, které v čase o něco málo delším než 24 hodin dokázaly zasáhnout proti dvěma ruským letounům a jednomu vrtulníku. Vyjádřil naději, že se takto podaří zasáhnout i proti dalším ruským strojům, které se už napříště nebudou moct vznést k nebi a rozsévat zkázu.

Poté se Zelenskyj rozloučil.

„Věčná sláva všem, kdo bojují za Ukrajinu! Sláva Ukrajině!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…