Zelenskyj: Zařiďme, ať Rusové nesmí na olympiádu

31.01.2023 7:47 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil o jednání s dánskou premiérkou, která spolu s dalšími členy vlády dorazila do Kyjeva, poděkoval jí za podporu, kterou Dánové poskytli ukrajinskému dělostřelectvu, poděkoval Dánům za ochotu poslat na Ukrajinu tanky a popsal, co by ještě Dánové mohli pro Ukrajinu udělat. Mohli by prý mimo jiné zapracovat na tom, aby se Rusové nedostali na olympiádu.

Zelenskyj: Zařiďme, ať Rusové nesmí na olympiádu
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Tentokrát ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pozdravil své spoluobčany z cest. Z cest do Mykolajivu a do Oděsy. Vedle toho, že navštívil tato města, jednal prý s dánskou delegací, jejíž součástí byli premiérka Mette Frederiksenová, ministr obrany i ministr zahraničí, o další možné pomoci Ukrajině.

„Mykolajiv je město, nad jehož obnovou převzalo Dánsko záštitu. Je třeba realizovat projekty v oblasti energetiky, infrastruktury, sociální sféry a výroby. Zvláště citlivou otázkou pro Mykolajiv je čištění vody a obnovení normálního zásobování vodou, které bylo zničeno ruskými okupanty. Existuje již odpovídající projekt s účastí Dánska, jehož realizace již byla zahájena. Pro obnovu a modernizaci toho, co je základem života našich lidí, je však třeba udělat mnohem více,“ začal Zelenskyj.

„Dnes jsme v Mykolajivu navštívili nemocnici, kde se zachraňují naši bojovníci po zraněních. Poděkovali jsme lékařům a zdravotním sestrám. Podpořili jsme naše obránce. Tato nemocnice je jen jedním z příkladů, kde je modernizace a rekonstrukce rozhodující. A já chci poděkovat Dánsku, osobně paní premiérce a dalším představitelům dánské vlády za jejich ochotu pomoci Ukrajině. Za ochotu podporovat až do úplného obnovení územní celistvosti Ukrajiny a do úplné rekonstrukce všeho, co je nezbytné pro život. To je základní smysl naší spolupráce s partnery,“ pokrčoval ukrajinský prezident.

S dánskou delegací se prý shodli na tom, že ruští teroristé musí být poraženi na všech frontách, na frontě vojenské i ekonomické. A Ukrajina se musí dočkat obnovy. Poděkoval Dánům za to, jak podpořili ukrajinské dělostřelectvo, i za to, že se Dánsko rozhodlo připojit se k tankové koalici. S dánskou delegací debatoval prý také o tom, čím ještě by mohli Dánové pomoci ukrajinské armádě.

„Koordinujeme také naše kroky k posílení sankcí vůči Rusku. Vyzval jsem také Dánsko, aby se připojilo k našemu úsilí o ochranu sportovních struktur a mezinárodního olympijského hnutí před pokusy některých představitelů sportovní byrokracie umožnit ruským sportovcům účast na mezinárodních soutěžích,“ upozornil Zelenskyj.

Než se rozloučil tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“, poděkoval ještě Ukrajincům, kteří navzdory ruským útokům dál pracují a udržují pracovní místa jak v Oděse, tak v mnoha dalších městech.

„Náš úkol vydržet je společným úkolem. Je to úkol obranných a bezpečnostních sil, celého našeho státu, podnikatelské sféry a všech, kteří pracují pro vítězství Ukrajiny. Děkuji všem, kteří bojují za Ukrajinu! Děkujeme všem, kteří pomáhají! Děkuji všem, kteří brání Oděsu, kteří brání Mykolajiv, celý náš jih a celou Ukrajinu!“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …