Zelenskyj: Zničena další ukrajinská škola. Zemřel chlapec

02.05.2023 7:50 | Ze sítí

Ruská bomba zničila další ukrajinskou školu. A přinesla smrt čtrnáctiletému chlapci. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dal příklad další v řadě ruských zrůdností napáchaných od počátku války. Po chvíli přidal další.

Zelenskyj: Zničena další ukrajinská škola. Zemřel chlapec
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prozradil svým spoluobčanům, že svolal další jednání generálního štábu i ministrů. Probírali celkovou situaci. Probírali to, jak řešit nové raketové útoky ruského agresora, jak řešit dodávky nové munice armádě a jak řešit situaci na okupovaných územích. „Okupant nemá na našem území šanci! Nepřítele čeká jen zkáza,“ pravil ukrajinský prezident.

A hned dal příklad další v řadě ruských zrůdností napáchaných od počátku války.

„Zde je jen jeden z dnešních příkladů. Černihivská oblast, vesnice Lyzunivka na severu oblasti, poblíž státní hranice. Tam ruská letecká bomba zničila další ukrajinskou školu... Tento úder si bohužel vyžádal život teenagera – chlapce narozeného v roce 2009... 14 let! Byl právě poblíž školy. Upřímnou soustrast rodině a přátelům!“ zaznělo od prezidenta.

A to není všechno.

„Pavlohrad, Dněpropetrovská oblast. Střely teroristů si vyžádaly životy dvou lidí, mladých kluků... Upřímnou soustrast rodinám! Dalším čtyřiceti lidem – ženám, dětem a mužům – byla poskytnuta lékařská pomoc po zraněních a úrazech,“ pokračoval Zelenskyj.

Poté prezident přislíbil, že na každý takovýto útok ukrajinské ozbrojené síly dříve či později odpoví. Přesnými údery. „Čím více Ukrajinců bude přesných, čím více se budou Ukrajinci navzájem podporovat, tím rychleji bude ruské zlo zničeno,“ řekl Zelenskyj.

Poté poděkoval Kanadě za další poskytnutou pomoc a zmínil uzavření dohody o hlubší spolupráci Ukrajiny a Kanady v obranné politice. „Kanada již začala konfiskovat ruský majetek. To je významný příklad pro všechny ostatní ve světě. Diskutovali jsme o tlaku sankcí a naší politické spolupráci,“ poznamenal ukrajinský prezident.

Za výcvik ukrajinských vojáků poděkoval občanům Nového Zélandu.

A nakonec zmínil ještě jednu věc.

„Dnes si připomínáme desáté výročí založení jedné z nejslavnějších ukrajinských vojenských jednotek, 140. samostatného centra speciálních operací. Jedná se o velmi zkušené bojovníky – odhodlané, silné a nesmírně zkušené. Podíleli se na obraně a osvobození Kyjevské oblasti - Buča, Hostomel, Borodjanka a dalších měst a vesnic, stejně jako na osvobození Izjumu a Chuhuivu v Charkovské oblasti. Plnili strategicky důležité mise v jižních oblastech a tvrdě bojovali proti okupantům v Donbasu. Děkujeme vám, bojovníci! Ukrajina si bude vždy pamatovat vaši odvahu a nikdy nezapomene na ty bojovníky, kteří položili své životy v boji za stát. Kéž je vítězství naší země v této válce uctí! Sláva všem, kteří bojují za Ukrajinu!“ pravil Zelenskyj.

Poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dnes si také připomínáme, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoldcrock , 02.05.2023 12:12:13
Před devíti lety 2. května 2014 byli v Oděse ukrajinskými nacisty zaživa upáleni lidé, kteří se nechtěli smířit s krvavým majdanem v Kyjevě. Ukrajinská nacistická junta dodnes nenechala vyšetřit okolnosti zločinu a potrestat viníky. Pluk "Azov"= Laboratoř fašismu. Podle oficiálních údajů ten den zemřelo 48 lidí. Z toho 42 lidí bylo zabito, zabito nebo upáleno zaživa v Domě odborových svazů. Alej andělů v Doněcku na Ukrajině je památníkem desítek dětí z Donbasu zabitých ukrajinskou armádou během občanské války proti oblasti Donbasu.

|  6 |  0

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …