Zelenskyj po dalším ruském útoku oslovil Rusy. Toto jim řekl o Putinovi

01.01.2023 6:47 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil ke svým spoluobčanům také o silvestrovské noci. Tentokrát opět poslal vzkaz i Rusům, když zdůraznil, že těm, kdo vydávají rozkazy a těm, kdo je slepě plní rozsévaje smrt, nebude v žádném případě odpuštěno. Zelenskyj sdělil nejen toto Rusům. V jejich vlastním jazyce.

Zelenskyj po dalším ruském útoku oslovil Rusy. Toto jim řekl o Putinovi
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k lidem z Katedrály svaté Sofie v Kyjevě.

I 31. prosince 2022 Rusové provedli teroristický raketový útok a Zelenskyj zdůraznil, že ani tento útok neznamená konec pro Ukrajinu. Zato podle ukrajinského prezidenta naznačuje, jak nakonec skončí Ruská federace.

„Teroristickému státu nebude odpuštěno. A ti, kdo dávají rozkazy k takovým úderům, a ti, kdo je provádějí, se odpuštění nedočkají. Mírně řečeno.,“ prohlásil s tím, že o svátcích mohou rakety proti lidem odpalovat jen „nelidé“ a tito „nelidé“ za to zaplatí. Na tomto scénáři už se podle Zelenského nedá nic změnit.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
„Říkají si křesťané, jsou velmi hrdí na své pravoslaví. Ale následují ďábla. Podporují ho a jsou s ním zajedno,“ popsal Zelenskyj Rusy, kteří udržují válku v chodu.

Poté promluvil i k nim. V ruštině.

„Celá ta válka, kterou vedete, vy jste Rusko, to není válka s NATO, jak lžou vaši propagandisté. Není to válka o něco historického. Je to o tom, aby jeden člověk zůstal u moci až do konce svého života. A co bude s vámi všemi, občany Ruska, se ho netýká,“ popsal Vladimira Putina ukrajinský prezident.

„Váš vůdce chce ukázat, že má za sebou vojska a že má náskok. Ale on se jen schovává. Schovává se za vojska, za rakety, za zdi svých rezidencí a paláců. Schovává se za vás a spaluje vaši zemi a vaši budoucnost. Nikdo vám nikdy neodpustí teror. Nikdo na světě vám to neodpustí. Ukrajina nikdy neodpustí. A vy sami mu neodpustíte všechno, co zničí, a každého, koho zabije,“ pokračoval Zelenskyj.

Po návratu zpět do ukrajinštiny ocenil ty, kteří mají na starosti protivzdušnou obranu. Poslední ruský raketový útok se podle Zelenského bohužel neobešel bez obětí,“ rodinám zabitých vyjádřil upřímnou soustrast, ale zdůraznil také, že nebýt ukrajinské protivzdušné obrany, počet obětí by byl mnohem vyšší. Tady patří podle Zelenského dík i zemím, které na Ukrajinu poslaly systémy protivzdušné obrany.

Další poděkování vyslovil energetikům, kteří neúnavně opravují škody po ruských útocích.

Prozradil také, že i v poslední den roku došlo k výměně zajatců. Na svobodu se dostali další ukrajinští vojáci.

„Dnes bylo z ruského zajetí vráceno celkem 140 lidí. Dvaadvacet důstojníků, 118 vojínů a seržantů. Celkem jsme od 24. února vrátili domů 1596 ukrajinských mužů a žen,“ oznámil.

A přislíbil, že Ukrajina bude za svou samostatnost bojovat i po Novém roce.

 

 

Pár slov v tomto duchu přidal i k fotografii, po boku se svou ženou u vánočního stromečku. Lidem, kteří doufají ve vánoční zázrak, sdělil, že Ukrajinci na něm pracují. Upozornil také, že tato válka ukázala, kdo jsou skuteční přátelé Ukrajiny.

V těchto těžkých časech podle Zelenského Ukrajinci poznali i lásku i víru a naději. Víru a naději z pohledu prezidentského páru vkládají Ukrajinci např. ve svou armádu, která statečně odolává nepříteli. A svým způsobem seznali i to, v čem tkví pohodlí domova. V tom být se svými blízkými a přáteli. Nepřátelské útoky také podle Zelenského ukázaly, že když nejde elektřina, světlo plane v srdcích Ukrajinců.

Nakonec vyslovil jedno přání. Přání šťastného nového roku, roku vítězství, které podle prezidenta mají v rukou všichni Ukrajinci .

„Všichni pracujeme. Sláva Ukrajině!“ rozloučil se.

Zelenskyj promlouvá

Zelenskyj promlouvá

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mám odlišný názor, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseQ , 01.01.2023 13:04:21
je to proxy válka USA - Rusko, vedená prostřednictvím Ukrajiny. Američanům se "podařilo" zasít obrovskou nenávist mezi Rusy a Ukrajince. Řekl bych, že za to by měly mít čestné místo v pekle.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…