Zelenskyj pod tlakem, jdou po něm prý vlastní lidé. Poslal hutný vzkaz Putinovi

07.11.2023 22:41 | Monitoring

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro americkou televizi NBC News zdůraznil, že Ukrajinci se nehodlají vzdát, a neudržel se vulgarismu vůči ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, kterého označil za „zas*aného teroristu“. Apeloval na vojenskou pomoc Západu. Podle dostupných informací se kvůli způsobu vedení konfliktu s Ruskem odehrává uvnitř Ukrajiny politický boj. Zelenského kritizuje jeho exporadce Oleksij Arestovyčov, který se proti němu rozhodl kandidovat v příštích prezidentských volbách.

Zelenskyj pod tlakem, jdou po něm prý vlastní lidé. Poslal hutný vzkaz Putinovi
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Nejsme připraveni dát naši svobodu tomuto zasranému teroristovi Putinovi. A je to. Proto bojujeme,“ prohlásil prezident Zelenskyj v exkluzivním rozhovoru pro pořad Meet the Press vysílaný stanicí NBC. Obrátil se přitom na Západ, aby Ukrajině dodal bojová letadla, jinak budou za pár let ve válce s Ruskem umírat jeho synové a dcery.

Zelenského ostrou rétoriku vůči jeho ruskému protějšku musela stanice z vysílání „vypípnout“. Zopakoval také svůj postoj, že s Ruskem nepovede Ukrajina žádný mírový rozhovor, a vyvrátil tvrzení náčelníka ukrajinského generálního štábu Valerije Zalužného, že je válka ve fázi patové situace.

 

 

Proti ukrajinskému prezidentovi pro způsob vedení války s Ruskem vystoupil jeho bývalý poradce Oleksij Arestovyč, který se k ukrajinské obraně často vyjadřoval do médií. Na post ukrajinské hlavy státu ale v lednu rezignoval po svých výrocích ohledně raketového útoku v Dnipru, jejž přičítal ukrajinské protivzdušné obraně. Nyní Arestovyč kritizuje například údajně přehnanou posedlost Kyjeva dobýt Bachmut, uvedla CNN Prima NEWS.

Exporadce prezidenta vyjádřil názor, že Zelenskyj není pro zemi přínosem. „Naše vedení utlumilo podnikání, osobní svobody a politické soupeření, místo toho se hádá se sousedy a spojenci, podporuje korupci,“ komentoval dále Zelenského exporadce, který zároveň oznámil, že proti Zelenskému bude kandidovat na prezidenta.

Ministr zahraničí Dmytro Kuleba však podle agentury Reuters uvedl, že Zelenskyj vyhlášení voleb zvažuje. Kdy by se volby ve válkou zmítané Ukrajině mohly uskutečnit, ale není zatím jasné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …