Zelenskyj přímo do kamery: Terorismus pod ruskou vlajkou. Za každou raketu zaplatí

20.01.2023 11:00 | Ze sítí

Všude, kde ruská vojska vstoupila na ukrajinské území, přišli s nimi profesionální ruští mučitelé. Lidé jsou zabíjeni elektrickým proudem, znásilňováni, stříleni do končetin, umírají hlady, jsou ponecháni bez vody a spánku. Tento teror zaštiťuje vlajka Ruské federace. Rusové se vydali cestou teroristů. Takto od plic opět popsal počínání Ruska prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj přímo do kamery: Terorismus pod ruskou vlajkou. Za každou raketu zaplatí
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

V souvislosti s jednáním Světového ekonomického fóra v Davosu probíhá také výstava zachycující ruské válečné zločiny na Ukrajině. Když ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj výstavu na dálku zahajoval, konstatoval, že Rusko musí zaplatit za každou ukrajinskou rodinu, kterou Rusové zavraždili.

„Ukrajina tuto válku nezačala. Je to nevyprovokovaná a brutální agrese s jediným cílem - zničit náš národ a obohatit se na všem, co bylo naší zemi odebráno,“ pravil Zelenskyj. Rozsah mučení, rozsévání smrti, rozsah ruského teroru na Ukrajině podle Zelenského ukazuje, že nejde o ojedinělé excesy, ale že jde o ruský plán jak Ukrajinu zničit.

„Všude, kde ruská vojska vstoupila na ukrajinské území, přišli s nimi profesionální ruští mučitelé. Lidé jsou zabíjeni elektrickým proudem, znásilňováni, stříleni do končetin, umírají hlady, jsou ponecháni bez vody a spánku... Pohřbívání umučených lidí na okupovaném území - na dvorech domů, v lesích, u silnic - je průvodcem ruské státní vlajky. To je cesta, kterou si tento stát zvolil. Cesta teroristy. Cesta mučitele. Cesta vraha. Cesta lupiče. To je ruská státní volba a stát by za ni měl nést odpovědnost,“ zdůraznil Zelenskyj.

Za každou položenou minu, která někomu utrhla končetinu, za každou ruskou raketu, která zasáhla bytový dům, musí Rusové zaplatit. Tak to vidí ukrajinský prezident, podle kterého musí svobodný svět Rusko dotlačit k zodpovědnosti. Zlo musí být potrestáno a Ukrajina se musí dočkat kompenzací. Spravedlnost musí být obnovena. Rusko musí uhradit způsobené škody ze svého majetku. Podle Zelenského musí být vše nastaveno tak, aby se v budoucnu další státy nechtěly vydat na ruskou válečnou cestu. „Tato teroristická válka Ruska proti Ukrajině by měla být poslední takovou válkou,“ zaznělo z úst Volodymyra Zelenského.

Nakonec přidal ještě zvolání „sláva Ukrajině“.

 

 

Ve svém druhém projevu se ukrajinský prezident obrátil na své spoluobčany. Těm sdělil, že Ukrajinci musí Rusům znovu a znovu ukazovat, že svou agresí nedosáhnou vůbec ničeho. Zelenskyj ocenil, že se to daří i v bojích kolem Bachmutu, kde Rusové znovu a znovu útočí a Ukrajinci dál odolávají.

„Dnes bych rád oslavil úspěchy pohraničníků Luhanského a Kramatorského oddílu, kteří spolu s dalšími bojovníky obranných a bezpečnostních sil bojují na doněckém směru a brání Bachmut. Děkujeme vám, chlapci, za vaši houževnatost a schopnost způsobit nepříteli takové ztráty, které postupně zbavují útoky okupantů smyslu!“ pravil Zelenskyj.

„Klíčovým úkolem našeho státu, nás všech a našich partnerů je nyní každým dnem zvyšovat pocit teroristického státu, že na Ukrajině ničeho nedosáhne. Bez ohledu na to, kolik času věnují válce. Bez ohledu na to, kolik úsilí vynaloží a kolik svých lidí kremelští páni vrhnou na bojiště,“ pokračoval.

Upozornil, že toto se podaří za situace, kdy Ukrajina dostane další tanky. V tomto případě tanky od Německa. Zelenskyj vyjádřil naději, že odhodlání vlády v Berlíně nadále pomáhat Ukrajině zůstává neměnné.

S předsedou Evropské rady Charlesem Michelem, s nímž Zelenskyj také jednal, se prý shodli na tom, že bez svobodné Ukrajiny nemůže existovat svobodná Evropa.

Se zástupci Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) prý rozebírali, jak se co nejrychleji vrátit ke klidu a bezpečnosti v oblasti jaderné energetiky, kterou Rusko narušilo a ohrozilo tím celé lidstvo. Tak to vidí Volodymyr Zelenskyj, který v této souvislosti upozornil především na Záporožskou jadernou elektrárnu.

Poté poděkoval Švédsku, Dánsku, Litvě a Estonsku za další schválené balíčky dodávek zbraní a munice.

Poté se klasicky rozloučil.

„Kéž síla naší víry urychlí očištění naší země od ruského zla. Sláva Ukrajině!“

 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 20.01.2023 11:36:14
Když na Majdanu banderovci upalovali přiślušníky Berkutu a pod dohledem USA vykonávali státní převrat proti demokraticky zvolenému prezidentovi, tak na EU a USA důrazně varovaly Janukoviče, že proti deminstrantům nemsmí v žádném případě zakročit. Janukovič udělala tu chybu a poslechl. Když se po státním převratu východ Ukrajiny vzbouřil, tak na ně Porošenko poslal armádu. To byl teror! A EU držela hubu.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…