Zeman: Na Ukrajině se bojuje o naši svobodu a budoucnost

25.04.2022 10:41

Prezident republiky Miloš Zeman pogratuloval Emmanuelu Macronovi ke znovuzvolení francouzským prezidentem. Poděkoval mu za pomoc, kterou Francie poskytuje Ukrajině a připomněl mu, že se v této velké evropské zemi bojuje i za naši svobodu.

Zeman: Na Ukrajině se bojuje o naši svobodu a budoucnost
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Nejvyšší představitel České republiky Miloš Zeman pogratuloval Emmanelu Macronovi ke znovuzvolení francouzským prezidentem.

„Váš druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době ovlivněné ruskou agresí na Ukrajině. Je zřejmé, že na Ukrajině se bojuje i o naši svobodu a budoucnost. Naše pomoc Ukrajině však musí jít ruku v ruce s diplomatickým úsilím o ukončení bojů a nalezení míru. V této souvislosti tak podporuji i Vaše aktivity směrem k Ruské federaci a jejímu prezidentovi,“ napsal Zeman Macronovi.

Ocenil rozvoj České republiky a Francie a pozval Macrona na státní návštěvu Česka.

Sdělení KPR rozeslané emailem:

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pondělí dne 25. dubna 2022 gratulaci Emmanuelu Macronovi, prezidentovi Francouzské republiky.
 
Vaše Excelence,
 
dovolte mi, abych Vám srdečně pogratuloval k Vašemu opětovnému zvolení prezidentem Francouzské republiky. Vaše znovuzvolení a veřejná popularita jsou jasným důkazem Vašeho úspěšného působení v čele státu, jakož i skvělé reprezentace země.
 
Váš druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době ovlivněné ruskou agresí na Ukrajině. Je zřejmé, že na Ukrajině se bojuje i o naši svobodu a budoucnost. Naše pomoc Ukrajině však musí jít ruku v ruce s diplomatickým úsilím o ukončení bojů a nalezení míru. V této souvislosti tak podporuji i Vaše aktivity směrem k Ruské federaci a jejímu prezidentovi. 
 
Velmi mě také těší výborná úroveň vztahů mezi Českou a Francouzskou republikou a rozvíjející se spolupráce v politické, ekonomické i kulturní oblasti. Pevně věřím, že se nám podaří v druhé polovině letošního roku úspěšně navázat na velmi aktivní francouzské předsednictví v Radě Evropské unie.
 
Dovolte mi proto, abych využil této slavnostní příležitosti a pozval Vás i Vaši choť ke státní návštěvě České republiky. Bylo by mi potěšením, kdybychom Vás mohli přivítat na Pražském Hradě, prastarém sídle českých králů. Jsem přesvědčen, že z moci ze svých funkcí budeme mít možnost přispět k dalšímu prohloubení a rozvoji tradičního přátelství mezi našimi zeměmi.
 
Vážený pane prezidente, přeji Vám pevné zdraví a hodně štěstí a úspěchů ve Vaší zodpovědné funkci.
 
S úctou
 
Miloš Zeman
prezident České republiky
 
 
Jiří Ovčáček
ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky
 
V Praze dne 25. dubna 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…