Zeman a jeho ,,kunda, hovno, zkurvený zákon“: Toto ministr rozjel na internetu kvůli sprosťárnám prezidenta

03.11.2014 11:23

Prezident Zeman včera poskytl Českému rozhlasu další rozhovor v rámci pořadu „Hovory z Lán“. Poslouchal ho i lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka, který se o svoje dojmy v přímém přenosu podělil s uživateli sociální sítě Twitter.

Zeman a jeho ,,kunda, hovno, zkurvený zákon“: Toto ministr rozjel na internetu kvůli sprosťárnám prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Anketa

,,Kunda, hovno, zkurvili". Taková slova použil v přímém rozhlasovém přenosu prezident Miloš Zeman. Co vy na to?

hlasovalo: 52773 lidí

Hned zkraje rozhovoru si Jurečka povzdechl, že prezident začíná tím, že pozuráží své kritiky. Podle něj je třeba si kritiky vážit, jelikož nastavuje zrcadlo. V tuto chvíli ještě lidovecký ministr netušil, že kritika oponentů bude to nejmenší, čím ho prezident ten večer zaujme.  

Když se Miloš Zeman dal do vysvětlování anglického výrazu „pussy“ v názvu ruské punk rockové skupiny Pussy Riot, nestačil se Jurečka divit.  „Prezident tohoto státu v Hovorech z Lán používá slovo kunda a další peprné výrazy... na veřejnoprávním rozhlase. Až tak hluboko lze klesnout,“ kroutil hlavou.

Celé Zemanovo vystoupení k poslechu zde

A když prezident po chvíli označil postup vlády v případě zákona o státní službě, s jehož zněním nesouhlasí, jadrným výrazem „zkurvila“, rozpálil se Jurečka do běla. „Neskutečně ubohé. To je slovník prezidenta?“ čílil se. V dalším příspěvku vyjádřil politování nad tím, že moderátor Jan Pokorný jasně nevymezil prezidentovi slovník. „Prezident neprezident, takto se v rozhlase před 22. hodinou nemluví!“ zdůraznil vykřičníkem.

Následně si při formulování svého názoru pomohl příměrem ze školních lavic: „Být učitel, přijdu zítra do třídy a sundám obraz prezidenta, který má slovník IV. cenové, dokud se neomluví,“ a „tweetování“ o české hlavě státu zakončil lakonickým konstatováním „prezident mrknul na Samotáře a pak zapomněl, že mluví v Hovorech z Lán".

Co přesně napsal Marian Jurečka:

Hovory z Lan... skoda, ze to musi zacit tak, ze hlava naseho statu pozurazi sve kritiky. Kritiku je treba si vazit, nastavuji nam zrcadlo.

Prezident tohoto statu v Hovorech z Lan pouziva slovo kunda a dalsi peprne vyrazy... na verejnopravnim rozhlase. Az tak hluboko lze klesnout.
 
Prezident ted narodu sdeluje, ze tato vlada ZKURVILA zakon o statni sluzbe..... Neskutecne ubohe. To je slovnik prezidenta???
 
A po chvíli dodal: „Mrzí mne, že Jan Pokorný jasne nevymezil prezidentovi slovnik!! Prezident neprezident, takto se v Rozhlase pred 22 hod. proste nemluvi!
 
Byt ucitel, prijdu zitra do tridy a sundam obraz prezidenta, ktery ma slovnik IV. cenove, dokud se neomluvi.
 
Prezident mrknul na Samotare a pak zapomnel, ze mluvi v Hovorech z Lan.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…