Zeman blahopřál Johnsonovi ke jmenování premiérem Británie

25.07.2019 13:18

Prezident Miloš Zeman dnes telegramem gratuloval britskému premiérovi Borisi Johnsonovi k jeho středečnímu jmenování do funkce. Označil ho za charismatického státníka, který se nevyhýbá těžkým a kontroverzním tématům, napsala ČTK.

Zeman blahopřál Johnsonovi ke jmenování premiérem Británie
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Boris Johnson

Podle Zemana potřebuje Británie s ohledem na svůj nadcházející odchod z Evropské unie v čele své vlády silnou osobnost, která se nebojí vést.

Zeman v telegramu zveřejněném na internetových stránkách Pražského hradu připomněl, že se s Johnsonem jako s tehdejším ministrem zahraničí sešel v roce 2017, kdy navštívil Británii a přijala ho královna Alžběta II. „Našel jsem ve Vás vzdělaného, charismatického a přátelského státníka, který se nevyhýbá ani těžkým a kontroverzním tématům. Jsem přesvědčen, že Velká Británie, která dnes stojí před náročným úkolem, potřebuje ve svém čele silnou osobnost, která se nebojí vést. Proto mě nesmírně těší, že jste byl premiérem jmenován právě Vy,“ napsal Zeman.

Český prezident také vyjádřil naději, že bude mít v budoucnu příležitost opět se s Johnsonem osobně sejít.

Johnson se stal britským premiérem ve středu po rezignaci Theresy Mayové. Po jmenování do funkce zásadně obměnil britskou vládu. V prvním projevu v roli premiéra slíbil, že Británie pod jeho vedením k 31. říjnu opustí Evropskou unii, a to s dohodou, nebo bez ní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…