Zeman bude volit ANO. Co na to Hamáček? Snažil se držet na uzdě, ale přesto...

27.06.2021 15:26

Předseda ČSSD Jan Hamáček kroutí hlavou nad slovy prezidenta Miloše Zemana, který v rozhovoru pro CNN Prima NEWS prozradil, že ve volbách do Sněmovny bude volit hnutí ANO. Vždyť ještě ani nezveřejnili program, udeřil Hamáček na svého koaličního partnera. A důrazně se zastal ministryně práce Jany Maláčové.

Zeman bude volit ANO. Co na to Hamáček? Snažil se držet na uzdě, ale přesto...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Prezident Miloš Zeman v Partii pro CNN Prima NEWS prohlásil, že každý, kdo nepůjde k volbám, je zbabělec. Prozradil také, koho bude on sám volit.

„I když uznávám, že volby jsou tajné, tak já jsem takový průzračný člověk a prozradím vám, že budu volit hnutí ANO. A kdybych měl dva hlasy, jako že je nemám, tak můj druhý hlas by patřil sociální demokracii,“ prozradil prezident. 

Jedním dechem dodal, proč bude volit právě Andreje Babiše a nikoli ČSSD, k níž se hlásil v minulosti.

„Při vší úctě k sociální demokracii, to hnutí ANO odvedlo více práce, ať už v boji proti epidemii a na zabránění tomu, aby se ekonomika zhroutila. A to je velká zásluha,“ rozvedl svou myšlenku.

Předseda sociální demokracie Jan Hamáček se hned ozval. 

„Je svrchovaným právem pana prezidenta zvolit si stranu, jakou podpoří ve volbách. Jistě své důvody zvážil, přestože hnutí ANO ještě ani nepředstavilo svůj program,“ napsal CNN Prima NEWS Hamáček. „Každopádně mu děkuji za to, že půjde k volbám,“ dodal.

Nejaktuálnější předvolební průzkum agentury Kantar CZ pro Českou televizi ukazuje, že by ČSSD mohla dostat jen 3,5 procenta hlasů, a vypadnout tak ze Sněmovny. Pokud by se tak stalo, bylo by možné říci, že zatímco Miloš Zeman dovedl v roce 1998 sociální demokracii k jasnému vítězství, Jan Hamáček stranu dovede k velkému volebnímu debaklu. Možná i proto současný předseda ČSSD na Zemanova slova reagoval tak, jak reagoval.

ČSSD už program představila a klade v něm důraz na růst důchodů, na růst minimální mzdy i na to, aby dluh prudce narůstající ve spojitosti s covidovou krizí platili v nemalé míře nejbohatší občané a malé firmy. V souvislosti s předvolební kampaní se pousmál nad přísnou fotografií Jany Maláčové uveřejněnou na sociálních sítích.

„Také mě to zaujalo. Jana Maláčová je velmi aktivní na sociálních sítích a patří to k její prezentaci. Nevadí mi to. Naopak, ta fotka ukazuje paní ministryni jako sebevědomou političku, která má věci pod kontrolou. Z mého pohledu taková propagace patří k lepším marketingovým tahům,“ řekl Hamáček.

přísná Jana Maláčová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…