Zeman dostane návrh na státní ocenění pro Ester Ledeckou. Jestlipak se nepomstí za příbuzného jako u pana Bradyho, posmívá se Šafrovo Fórum

25.05.2018 19:30

Ester Ledecká na letošní olympiádě dosáhla fenomenálního úspěchu, přivezla do České republiky dvě zlaté medaile ze dvou různých sportů. Poslanci ji proto prezidentovi navrhli na udělení státních vyznamenání. Jenže jejich snaha ještě může tvrdě narazit u prezidenta Zemana. Server Forum24.cz připomíná, že otec Ledecké, Janek Ledecký, řekl něco, co se Zemanovi nemuselo líbit. A prezident je znám tím, že nezapomíná.

Zeman dostane návrh na státní ocenění pro Ester Ledeckou. Jestlipak se nepomstí za příbuzného jako u pana Bradyho, posmívá se Šafrovo Fórum
Foto: red
Popisek: Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání (28. 10. 2013)

Ester Ledecká by se jako dvojnásobná zlatá olympijská medailistka mohla dočkat státního vyznamenání. Podle mnoha lidí by si ho prý za svůj skvělý výkon zasloužila. Jenže poslední slovo má v otázce udělování vyznamenání vždy prezident republiky. A dnes je prezidentem Miloš Zeman, o němž je známo, že nezapomíná na ty lidi, kteří se vůči němu nějak vymezí.

A Janek Ledecký, otec slavné sportovkyně, jednou zalitoval, že vystoupil na prezidentském plese. Přesněji řečeno poznamenal, že s odstupem času považuje své rozhodnutí účinkovat na plese za nešťastné. Svého vystoupení litoval v době, kdy prezident Zeman odmítal vyznamenat Jiřího Bradyho. Hradní mluvčí Ovčáček v té době tvrdil, že Brady ani vyznamenán být neměl. Ale Janek Ledecký to zřejmě viděl jinak.

„Letos v lednu jsem hrál na plese prezidenta republiky na Pražském hradě. V souvislosti s vývojem událostí v tomhle roce to nepovažuji za šťastné rozhodnutí. Už s tím ale nic nenadělám. Jedině, že svůj honorář pošlu někam, kde ho budou opravdu potřebovat,“ napsal v roce 2016 známý hudebník na Facebook.

A jak již bylo jednou řečeno, Zeman nezapomíná. Nelze prý proto vyloučit, že Ester Ledeckou nakonec nevyznamená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…