Zeman kondoloval britskému lidu

09.04.2013 16:00

Prezident Miloš Zeman odeslal k úmrtí Margaret Thatcherové do Británie soustrastný telegram. Britskému premiérovi Davidu Cameronovi napsal, že bývalá premiérka jistě vstoupí do galerie skvělých britských politiků jako jedna z nejvýznamnějších postav.

Zeman kondoloval britskému lidu
Foto: Margaret Thatcher Foundation
Popisek: Margaret Thatcherová

„Dovolte mi, abych Vaším prostřednictvím vyjádřil britskému lidu hlubokou soustrast s úmrtím baronky Margaret Thatcherové,“ napsal prezident Zeman v telegramu. „Byl to člověk, který byl respektován i svými názorovými odpůrci a jeho myšlenky byly pro mnohé z nás inspirací,“ dodává Zeman v textu, který také zveřejnil web Hradu.

„Chtěl bych vyjádřit i obdiv k její statečnosti v době, kdy odvaha nebyla levná. Jsem přesvědčen, že Margaret Thatcherová vstoupí jako jedna z nejvýznamnějších postav do galerie skvělých britských politiků.“

Telegram prezidenta Miloše Zemana

Vážený pane ministerský předsedo,

dovolte mi, abych Vaším prostřednictvím vyjádřil britskému lidu hlubokou soustrast s úmrtím baronky Margaret Thatcherové. Byl to člověk, který byl respektován i svými názorovými odpůrci a jeho myšlenky byly pro mnohé z nás inspirací. Chtěl bych vyjádřit i obdiv k její statečnosti v době, kdy odvaha nebyla levná. Jsem přesvědčen, že Margaret Thatcherová vstoupí jako jedna z nejvýznamnějších postav do galerie skvělých britských politiků.

S pozdravem

Miloš Zeman

prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…