Zeman možná prohraje volby, uvádí průzkum

27.04.2017 12:51

Prezident Miloš Zeman podle serveru Seznam Zprávy zřejmě nebude mít tak jistou pozici, jak se zdá. Za osm měsíců při volbách by mu podle průzkumu serveru měli šlapat na paty buď textař Michal Horáček, nebo akademik Jiří Drahoš. S oběma muži podle všeho svádí těsné klání.

Zeman možná prohraje volby, uvádí průzkum
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

Podle všeho by Zeman, konaly-li by se volby nyní, pohodlně postoupil do druhého kola. Tam by se utkal právě s Horáčkem nebo s Drahošem. A volební model serveru Seznam Zprávy ukazuje, že duel jednoho či druhého muže by ve druhém kole prezidentské volby skončil remízou. 

Jak k tomu řekl analytik Medianu Daniel Prokop, Drahoše i Horáčka volí podobná skupina lidí. „Jež se z velké části rekrutuje z občanů, kteří nechtějí volit Miloše Zemana,“ zmínil Prokop s tím, že Drahoš má větší podporu u vzdělanějších lidí, Horáček zase u chudších voličů. 

Původní text ZDE

Drahoš v současné době bojuje asi nejvíce s tím, že není tak známý. S tím však chce bojovat svými cestami do regionů. Podle Prokopa pak tedy bude důležité, jaké voliče ten který kandidát dokáže zmobilizovat. „Jiří Drahoš má větší schopnost oslovit exvoliče Miloše Zemana, kteří chtějí, řekněme, důstojného prezidenta a Zeman je mohl v tomto zklamat. Michal Horáček trošku víc mobilizuje nevoliče, protože je opravdu nový, jezdí po obcích,“ podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…