Zeman možná vyhlásí Norsku válku, píše Šafr ironicky

06.10.2015 20:43

Šéfredaktor Svobodného fóra Pavel Šafr kráčí proti proudu. Řada českých politiků pozvedla hlas v kauze synů Michalákových a europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) navrhl vyhostit norskou velvyslankyni, což se zpravidla děje jen při špionážních aférách či ve válce. Dlouholetý šéfredaktor řady médií ale nabízí jiný pohled. Představa, že norské soudy bez důkazů kradou české děti, je podle něj absurdní.

Zeman možná vyhlásí Norsku válku, píše Šafr ironicky
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Z vyjádření některých českých politiků se zdá, že norské soudy v podstatě kradou děti a darují je bohatým Norům. Hovoří se dokonce o mafiánském přerozdělování dětí. „Tolik konspirační teorie, která není cizí celé české politické reprezentaci. Prezident Miloš Zeman by proto klidně vyhostil velvyslankyni naší spojenecké země v rámci NATO, tedy paní Siri Ellen Sletnerovou, která u nás Norské království zastupuje. Možná by mohl jako nejvyšší velitel našich ozbrojených sil vyhlásit Norsku válku,“ míní autor.

Většina lidí, kteří se ke kauze vyjadřují, přitom nezná spis a netuší, zda skutečně neexistují důvody k tomu, aby se synové k paní Michalákové nevraceli. Kompletní informace mají jen strany sporu a norský soud, který na jejich základě rozhodl. Češi ale mají jasno: Norové nám kradou děti. Norsko je přitom moderní zemí a její soudy ani tisk nebudou horší než soudy a tisk český. Možná na tom jsou v Norsku i lépe než u nás.

„Není jistě možné, aby norský národ byl společenstvím andělů a chyby i pochybení se dějí všude na světě. Nicméně pravděpodobnost, že by rozhodnutí norského soudu bylo opřené o nedostatečné důvody, je mizivá,“ upozorňuje Šafr.

Kdyby se podobně bouřlivá kauza odehrála v Česku, pravděpodobně už bychom si v našich novinách četli přepisy odposlechů z bytu Michalákových, protože česká policie podle autora není zdaleka tak důsledná v utajování informací, jenže v Norsku je to prostě jinak, takže by bylo rozumné ctít nezávislost rozhodování norských soudů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…