Zeman na dálku poděkoval českým vojákům v zahraničních misích

11.12.2018 13:00

Prezident Miloš Zeman dnes poděkoval vojákům, kteří jsou na zahraničních misích v Afghánistánu, Mali, na Sinaji, Golanských výšinách a v Iráku, napsala ČTK.

Zeman na dálku poděkoval českým vojákům v zahraničních misích
Foto: screen ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V tiskové zprávě o tom informoval Pražský hrad. Zeman se s veliteli misí spojil telefonicky a prostřednictvím video přenosů.

Společně s prezidentem se hovorů zúčastnili i náčelník generálního štábu Aleš Opata a ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). „Společně s náčelníkem generálního štábu Opatou a dalšími zástupci armády jsme všem vojákům popřáli zdraví, štěstí a pokud možno klidnou a bezpečnou službu během svátků,“ napsal na twitteru Metnar a poděkoval vojákům za práci.

Čeští vojáci byli letos terčem několika útoků v Afghánistánu. V srpnu zahynula trojice vojáků při útoku sebevražedného atentátníka, když hlídkovali v okolí základny Bagrám v provincii Parván. Čtvrtou obětí se stal v říjnu český psovod, kterého zabil afghánský voják na základně Šindánd v provincii Herát. O několik dní dříve bylo po útoku vozidlem naloženým výbušninami zraněno pět Čechů, jeden z nich vážně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…