Zeman na jednání vlády podpořil investice do bezpečnosti

09.09.2015 14:13

Prezident Miloš Zeman při debatě vlády o rozpočtu na příští rok uvedl, že je třeba primárně se zaměřit na bezpečnost, tedy rozpočty ministerstva vnitra a obrany. Novinářům to v průběhu jednání řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Prezident se podle něj nicméně konkrétně nevyjádřil k požadavkům resortů nad rámec předloženého plánu.

Zeman na jednání vlády podpořil investice do bezpečnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se zdraví s horníky

"Poměrně rozsáhle jsme debatovali investiční pobídky, stavby silnic a dálnic, jako investice s velmi širokým multiplikačním efektem," uvedl. Obsáhlá debata podle něj nakonec ale skončila u bezpečnosti, a to i ve vztahu k řešení migrační vlny, které čelí Evropa.

Prezident dnes podle informací ČTK ministrům zopakoval, že podporuje deficit rozpočtu ve výši 70 miliard korun, vyšší by ale podle něj být neměl. Konstatoval, že ministři vždy spotřebují, co dostanou. Ve svých slovech ke členům vlády prý kladl důraz také na investice v rozpočtu a dočerpání evropských fondů.

Debatu o rozpočtu na rok 2016 povede kabinet i v následujících týdnech, dnes ji přerušil a vrátí se k ní 23. září.

Před jednáním kabinetu se Zeman pozdravil se všemi ministry podáním ruky. Smích členů vlády vyvolala jeho poznámka směrem k ministru financí Babišovi. "Andreji, teď už nemůžeš říkat, že nejsou žádné čínské investice," řekl mu v narážce na nedávno zveřejněné investice čínských společností v Česku.

Zeman přijel k úřadu vlády kolem 11:00. Před budovou jej pozdravilo několik desítek horníků, kteří tam demonstrovali za dřívější odchod do důchodu. Zeman jim na cestě zamával.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…