Zeman odešel, Miroslava Němcová se vrací na Hrad

25.10.2023 22:30 | Monitoring

Bývalý prezident Miloš Zeman se nezúčastní sobotního slavnostního předávání státních vyznamenání, která bude v sobotu na Pražském hradě poprvé předávat jeho nástupce Petr Pavel. Komentátor Jindřich Šídlo a senátorka Miroslava Němcová z ODS si proto neodpustili na jeho adresu škodolibé poznámky, kterými si notovali na sociální síti X.

Zeman odešel, Miroslava Němcová se vrací na Hrad
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Zeman řekl CNN Prima NEWS, že se na státní svátek zúčastní dvou jiných akcí, které podle něj souvisejí s 28. říjnem. „Zúčastním se dvou jiných akcí, které jsou spojeny s 28. říjnem. Jednu dělá Český svaz bojovníků za svobodu v TOP hotelu a druhou v Obecním domě pořádá Česko-izraelská obchodní komora,“ řekl Zeman.

Šídlo si proto do někdejší hlavy státu veřejně rýpl na sociální síti X. „Zeman v sobotu nedorazí na Hrad. Kdyby to slavnostně neohlásil a prostě jen nepřišel, nikdo by si toho ani nevšiml,“ poznamenal.

Na jeho slova navázala členka horní komory Němcová s tím, že to je pro ni dobrá zpráva. „Deset let jsem tam nechodila, abych ho nemusela slyšet. Letos půjdu,“ uvedla, že předávání státních vyznamenání z rukou někoho jiného než Miloše Zemana si nenechá ujít.

„Přeju příjemný večer. Vzpomínám, jak jsme to společně komentovali v SZ v roce 2017, kdy metály dostali Best a Petr Žantovský. (Michael by si ho ale tedy zasloužil),“ dodal komentátor Šídlo. Němcová jeho slova kvitovala: „Také vzpomínám, s Michaelem naprostý souhlas,“ podotkla senátorka.

Při ceremoniálu předávání státních vyznamenání se očekává účast 700 hostů ve Vladislavském sále, zhruba 2 000 lidí se poté zúčastní recepce ve Španělském sále.

Pavel, který se po Václavu Havlovi, Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi stal letos v březnu čtvrtým českým prezidentem, bude letos vyznamenání udělovat poprvé. Dostal stovky návrhů na vyznamenání mnoha osobností. Kolik oceněných bude a jaké osobnosti se rozhodl prezident vyznamenat, Hrad předem nebude zveřejňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta krasavice inteligentní, absolventka zemědělské průmyslovky,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVlastík1 , 26.10.2023 7:23:29
nikdy neodpustí prezidentu Zemanovi, že ji neučinil 101 premiérkou. Ta nenávist jde až za hrob.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …