Zeman odvolal Mládka. A do USA s ním poletí... Ne, Sobotka ne

28.02.2017 11:57

Tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček předstoupil na pravidelné tiskové konferenci před novináře. Vyjádřil se k aktuálním tématům.

Zeman odvolal Mládka. A do USA s ním poletí... Ne, Sobotka ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Minulý týden ve čtvrtek jednal pan prezident s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou, který o toto setkání požádal. Tématem byla situace na ministerstvu průmyslu a obchodu. Ke dni 28. 2. 2017 odvolal prezident Miloš Zeman Jana Mládka z funkce ministra. Zároveň pan prezident pověřil s účinností od 1. 3. 2017 právě předsedu vlády Bohuslava Sobotku řízením rezortu. Ve velmi blízké době přijme Jana Mládka, aby mu poděkoval za velkou práci, kterou vykonal pro český průmysl,“ řekl úvodem Ovčáček. „Podporoval ekonomickou diplomacii, proexportní politiku a má za sebou jednoznačné výsledky,“ sdělil dále Ovčáček.

Následně uvedl, že prezident v nejbližší době zašle blahopřejný dopis předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi k jeho znovuzvolení do předsednického křesla. „Andrej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) také požádali pana prezidenta, aby mohli být členy české delegace při cestě do USA. Pan prezident jim vyhověl,“ dodal Ovčáček a seznámil přítomné také s programem návštěvy Karlovarského kraje, jež začne zítra a potrvá tři dny.

Ovčáček pak také uvedl, že 9. března večer se prezident republiky setká na Pražském hradě se svými sympatizanty, aby 10. 3. v 11.30 hodin oznámil své rozhodnutí, zda bude znovu kandidovat. 

Závěrem pak hradní mluvčí vyjádřil poděkování ministru zahraničních věcí Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD) za záchranu Petra Jaška ze súdánského vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…